Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ημερίδα του 3ου Γενικού Λυκείου με θέμα: «Η σημασία του Ύπνου στη Μνήμη και τη Μάθηση»



Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου) το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης διοργανώνει ημερίδα που απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «Η σημασία του Ύπνου στη Μνήμη και τη Μάθηση».

Η ημερίδα οργανώνεται από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας του σχολείου με το ίδιο θέμα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του «Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Η...


ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, από 09:00 έως 14:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).
Η ημερίδα περιλαμβάνει δύο διακριτές εκδηλώσεις:
Α. 09:00 – 11:30: (Για τους μαθητές)
Σύντομη παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Υγείας του σχολείου
Θεατρική παράσταση: «Τι θα γίνει; Θα κοιμηθούμε απόψε;»
Συζήτηση με τους επιστήμονες – ομιλητές της εκδήλωσης
Η παράσταση με χιούμορ, σαφήνεια και επιστημονική εγκυρότητα δίνει στους θεατές να καταλάβουν τους μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος που προάγουν και αναστέλλουν τον ύπνο.

Β. 12:00 – 14:00 (Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς)
Ομιλίες
«Ο φυσιολογικός ύπνος και οι επιδράσεις του στη μνήμη και τη μάθηση»
Δημήτρης Δικαίος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας του Ύπνου.
«Η παθολογία του ύπνου στην εφηβεία και η στέρηση ύπνου ως επιλογή. Τι μπορεί να γίνει;»
Αναστάσιος Μπονάκης, Λέκτορας Νευρολογίας–Υπνολόγος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή, Β’ Νευρολογική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το δεύτερο αυτό μέρος της ημερίδας είναι ανοικτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και γονείς ή άλλους συμπολίτες μας που έχουν ενδιαφέρον για το θέμα.
Το πρόβλημα της στέρησης ύπνου στην εφηβεία είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα των νέων σήμερα. Με τη συμμετοχή στην ημερίδα αυτή η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου επιθυμεί να εγκαινιάσει πανελλήνια καμπάνια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τους γονείς να πλαισιώσουν την εκδήλωση και να συμμετάσχουν στη συζήτηση και τον προβληματισμό για το σοβαρό αυτό θέμα.
Από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης