Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Ανοιχτή ομιλία για το κοινό την Κυριακή 27 Μαΐου 7.00 μ.μ. στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης. Στο πλαίσιο της έναρξης του Ολύμπιου Συμποσίου Αστροφυσικής 2018.

Στο πλαίσιο της έναρξης του 3ου παγκοσμίου συνεδρίου αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2018”, το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής διοργανώνει μια ανοιχτή διάλεξη για το ευρύ κοινό, τις Αρχές και τους φορείς του τόπου, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αστροφυσικής ΑΠΘ κ. Παντελής Παπαδόπουλος θα αναπτύξει το θέμα “Ψηλά σε διάφανους ουρανούς: ένα προσωπικό οδοιπορικό στα αστεροσκοπεία αιχμής του κόσμου”. Ο κ. Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό από τις αποστολές του στα μεγάλα τηλεσκόπια του βουνού Μάουνα Κέα της Χαβάης, της ερήμου Ατακάμα της Χιλής καθώς και της θέας του Σύμπαντος από τα μέρη αυτά. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στους λαούς που ζούνε σε αυτά τα μέρη όπως και το δικό τους ταξίδι στην ιστορία της Γης.

Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2018 θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 28 Μαΐου έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Mediterranean Village και αποτελεί το τρίτο κατά σειρά παγκόσμιο συνέδριο που διοργανώνεται στην Παραλία Κατερίνης. Στο Ολύμπιο Συμπόσιο 2018 θα συμμετέχουν πάνω από 160 αστροφυσικοί όλου του κόσμου προερχόμενοι από 70 κορυφαία Πανεπιστήμια και 30 χώρες. Η θεματολογία του περιλαμβάνει τη μελέτη της μεσοαστρικής ύλης, τόσο του Γαλαξία μας όσο και των μακρινών γαλαξιών του Πρώιμου Σύμπαντος. Θα παρουσιαστούν 70 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, πολλές από τις οποίες για πρώτη φορά. Οι επιστημονικές συνεδρίες της εβδομάδας από τη Δευτέρα 28 Μαΐου είναι κλειστές για το κοινό.

Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2018 διοργανώνεται από το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Τομέα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χρηματοδοτείται από το Δήμο Κατερίνης, από το Ίδρυμα Έρευνας της Γερμανίας και από τη διεθνή επιστημονική ομάδα Chalmers Initiative on Cosmic Origins. Έως σήμερα, τα Ολύμπια Συμπόσια έχουν φέρει στην Παραλία Κατερίνης πάνω από 450 αστροφυσικούς όλου του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της εταιρείας (23512.00244) ή να μας αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση info@olympiancfa.org. Για γενικότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ολύμπιου Συμποσίου olympiansymposium.org

Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής