Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ένα ακόμα έργο αγροτικής ανάπτυξης από τον Δήμο Κατερίνης



Ένα ακόμα έργο αγροτικής ανάπτυξης από τον Δήμο Κατερίνης προϋπολογισμού 82.100€ (μέσω του προγράμματος LEADER)
ΕΚΣΥΓΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ
Εξασφαλίζεται η άρδευση της περιοχής «ΠΑΝΑΓΙΑ» της Δ.Κ. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ

Άλλο ένα έργο αγροτικών υποδομών του Δήμου Κατερίνης βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης κατασκευής του. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία αρδευτικής γεώτρησης στο αγρόκτημα ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ στην τοποθεσία «ΠΑΝΑΓΙΑ». Το έργο προϋπολογισμού 82.100€, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER .

Με την ολοκλήρωση του έργου, του οποίου η παροχή αρδευτικού ύδατος φτάνει τα 180 κ.μ/ώρα, θα είναι στη διάθεση των παραγωγών της τοποθεσίας «ΠΑΝΑΓΙΑ» της Δημοτικής Κοινότητας Περίστασης. Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να εκτελεστούν οι παρακάτω ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες στην υφιστάμενη γεώτρηση.
• Τοποθέτηση ενός υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος (ισχύος 100 ίππων)
• Εγκατάσταση σωληνώσεων, υδραυλικών συσκευών και λοιπών εξαρτημάτων.
• Τοποθέτηση inverter (ρυθμιστή ισχύος 125 ίππων) εντός νέου ηλεκτρικού πίνακα.
• Ηλεκτρολογικές εργασίες (εγκατάσταση και αυτοματισμοί)
• Εγκατάσταση αντικλεπτικού συστήματος, αντικεραυνική προστασία και σύστημα πυρασφάλειας.
• Λοιπές οικοδομικές-κτηριακές εργασίες.
Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Βαινάς συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Περίστασης Γιώργο Χελιδονόπουλο επέβλεψε το έργο του οποίου οι εργασίες ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες. Ο Αντιδήμαρχος τόνισε τα εξής: «Συνεχίζουμε με έργα που τονώνουν την αγροτική οικονομία, όπως άλλωστε είναι και o στόχος του Δημάρχου μας κ. Σάββα Χιονίδη, έχοντας σε πρώτο πλάνο τις αγροτικές υποδομές. Σήμερα με την εγκατάσταση νέου υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος ,ρυθμιστη inverter κλπ. προχωράμε στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης και επαναλειτουργίας της αρδευτικής γεώτρησης Περίστασης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει εκατοντάδες παραγωγούς της περιοχής και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της άρδευσης στην τοποθεσία «ΠΑΝΑΓΙΑ».