Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα ΣΕΠΕ Πιερίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Το δράμα των χιλιάδων προσφύγων που κατακλύζουν τη χώρα μας, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά δεν μπορεί παρά να ενεργοποιήσει τις κοινωνικές ευαισθησίες του καθενός μας και να αφυπνίσει τη συνείδησή μας. Όταν δύο παιδικά ματάκια εκλιπαρούν για λίγο φαγητό, δεν μπορείς να μένεις άπραγος. Όταν μωρά ξυλιάζουν στα αντίσκηνα της Ειδομένης , δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος στη θαλπωρή του σπιτιού σου.


Οι ανάγκες για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης είναι τεράστιες.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού μας να ενεργοποιήσουν μαθητές και γονείς ώστε προσφέροντας έστω και ένα είδος από τη λίστα που παραθέτουμε παρακάτω να συμβάλλουν στην ανακούφιση των ανθρώπων αυτών που έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα.

Τα προϊόντα που είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη λίστα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) , είναι:
- Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτομάντιλα, μωρομάντηλα, πάμπερς, σερβιέτες, αλοιφή συγκάματος, χαρτί υγείας)
- Είδη ένδυσης και υπόδησης ( καινούρια ή σε πολύ καλή κατάσταση )
- Sleeping bags (καινούρια ή σε πολύ καλή κατάσταση )
- Νερό εμφιαλωμένο (μπουκάλι 500 ml)
- Ξηρά τροφή (φρυγανιές, κράκερς, μπισκότα τύπου petit beurre, σταφίδες, ξηρούς καρπούς)

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν στα σχολεία θα πρέπει να διαχωριστούν σε πακέτα ανάλογα με τις πέντε (5) κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω και να αναγράφεται εξωτερικά το περιεχόμενο του πακέτου.
Όσον αφορά τα είδη ένδυσης και υπόδησης, ο διαχωρισμός θα γίνει σε: παιδικά (ανδρικά – γυναικεία ) και ενηλίκων (ανδρικά – γυναικεία). Στη συνέχεια θα μεταφερθούν από κάθε σχολείο στην αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Αγ. Παρασκευής 33, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής) κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο ή τη γραμματέα του συλλόγου μας. (Β.Λάμπρου – 6973985743, Μ. Μπαχλιτζανάκη – 6944647925 )
Με τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων μας μπορούμε να δώσουμε λίγες στιγμές ανακούφισης και να κάνουμε το ταξίδι αυτών των ανθρώπων λιγότερο οδυνηρό.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Βασίλης Λάμπρου Μαρία Μπαχλιτζανάκη