Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Εορτάστηκε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, στην Μητρόπολη μας η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Συγκεκριμένα, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο, συνδέοντας την εορτή της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και του εορταζομένου Αγίου Στυλιανού.




 Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχη μας, ο ποίος κήρυξε και πάλι τον θ. λόγο. Τμήματα του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος προσάρμοσε στην ηλικία των παιδιών του τοπικού Δημοτικού Σχολείου, που εκκλησιαάσθηκαν, τονίζοντας την ιδιότητα του Αγίου ως προστάτη βρεφών και παιδιών.
Μετά τη Θ. Λειτουργία, στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της νεοσύστατης χορωδίας κυριών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και κλιμάκια αντίστοιχων χορωδιών από την Κονταριώτισσα και την Έλαφο.
Το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας τελέστηκαν ο Εσπερινός και η Παράκληση του εορταζομένου Αγίου.

Πυκνό εκκλησίασμα, από την Καλλιθέα και άλλες περιοχές της Κατερίνης, συμμετείχε στις παραπάνω ιερές ακολουθίες.