Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ου Διεθνή Μαραθωνίου Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»



Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, προκηρύσσει και διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:..

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κυριακή 5 Απριλίου 2015

2. Στοιχεία Αγώνων Δρόμου:
2.1 Μαραθώνιος Δρόμος:
Ώρα Εκκίνησης: 08:00
Αφετηρία : Κεντρική πλατεία της Πέλλας (πεζόδρομος),μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τερματισμός
: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου

Περιγραφή της διαδρομής: αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
 www.atgm.gr , www.alexanderthegreatmarathon.org


 Οι ετοιμασίες για τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» συνεχίζονται πυρετωδώς, έτσι ώστε η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 να είναι η καλύτερη στην ιστορία του θεσμού. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι καινοτομίες που θα εφαρμοστούν, προς... όφελος των δρομέων που θα λάβουν μέρος.

Η ιστορική διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, για την οποία η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την άρτια υποστήριξη των συμμετεχόντων Μαραθωνοδρόμων, πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, όπου μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου με το σύνθημα: «ΟΛΟΙ μπορούμε, ΟΛΟΙ συμμετέχουμε!».

Στη φετινή διοργάνωση αλλάζει η Αφετηρία του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ., η οποία θα είναι το εμπορικό κέντρο “One SALONICA” (πρώην City Gate) στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, το Κέντρο Εγγραφών (Registration Centre) από το οποίο θα γίνει η παραλαβή του εξοπλισμού όλων των εγγεγραμμένων δρομέων, θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 7 της ΔΕΘ-Helexpo, στις 3 και 4 Απριλίου 2015 (ώρες 10:00 - 19:00).

Επιθυμία των διοργανωτών είναι φέτος, στον επετειακό 10ο Μαραθώνιο, η συμμετοχή όλων να γίνει δια μέσου της ομάδας ενός εκ των 37 ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, τα οποία υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από την διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης.

Η προθεσμία των εγγραφών λήγει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015. Δικαίωμα συμμετοχής στον Μαραθώνιο Δρόμο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στον αγώνα δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.