Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Μάγεψε» η πολυτονική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Κατερίνης.



Μια γιορτή των ήχων και των χρωμάτων, αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζηδάκι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου -5ου Λυκείου Κατερίνης. Η πολυτονική ορχήστρα του Ωδείου του Δήμου Κατερίνης για δύο ώρες «συνάντησε» τον Μάνο Χατζηδάκι, τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη και εκφραστικό ποιητή.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, το κοινό της πόλης μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μοναδική μουσική εκδήλωση την οποία παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ την ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας επιμελήθηκε ο μαέστρος Παναγιώτης Λυμπανοβνός.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Πιπίτσα -Μακρίδου Παρτσαλίδου μέλη του ΔΣ του ΔΩΚ, γονείς και μαθητές του ωδείου και πλήθος κόσμου.
Η πρόεδρος του ΔΩΚ Πιπίτσα Μακρίδου στην προσφώνηση της εκδήλωσης είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας να έχει ένα τόσο καλό Ωδείο και σε ποσοτικά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στο Δημοτικό Ωδείο λειτουργούν σχολές σχολικής προπαιδείας, μουσικών οργάνων, θεωρητικών μαθημάτων καθώς και τμήματα προετοιμασίας για υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η πολυτονική ορχήστρα, έχει ως στόχο την συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς στηρίζοντας έτσι τα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Τα έργα της αγγίζουν όλα τα είδη της Ελληνικής και ξένης μουσικής. 
Μαζί με τη φιλαρμονική συνθέτουν την οικογένεια του Ωδείου μας που υφίσταται και υπάρχει, για να υπηρετεί τις μουσικές απαιτήσεις της Κατερίνης».








https://www.facebook.com/pages/City-of-Katerini-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82/172995019505463