Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Τrace ,στο φαράγγι του Ενιπέα...,στο βουνό των 12 Θεών, στον Όλυμπο.



Τrace ,στο φαράγγι του Ενιπέα...,στο βουνό των 12 Θεών, στον Όλυμπο.
Θα περπατήσουμε μια διαδρομή γεμάτη μύθους, και φυσική ομορφιά που θα μας μαγέψει και το οποίο διασχίζει το διεθνές μονοπάτι ορειβατικών διαδρομών Ε4,
Το αναλυτικό πρόγραμμα:
Το ραντεβού μας ειναι την Κυριακή στης 8.30πμ στο Λιτόχωρο,
Στην συνέχεια θα κανονίσουμε να μεταφερθούμε στη θέση Πριόνια όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας
Στην διαδρομή μας θα συναντήσουμε το Άγιο Σπήλαιο, όπου ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος.

Οι συνεχείς εναλλαγές του φυσικού τοπίου ειναι μία μοναδική εμπειρία. μέσα απο ατελείωτα δάση με πυκνή βλάστηση,και το ποτάμι με τον ήχο του τρεχούμενου νερού να μας συντροφεύει σχεδόν σε όλοι μας την πορεία!
οι φωτογραφικές μας μηχανές ειναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσουν να αποτυπώσουν αυτή την φυσική ομορφιά που θα αντικρίσουμε!!

Το τέλος της διαδρομής μας θα μας βρει στο Λιτόχωρο, για να γευματίσουμε η να πιούμε τον καφέ μας.

Ώρες 6 με μέτριο περπάτημα και στάσεις


Το κόστος συμμετοχής για την πεζοπορία είναι 15 ευρώ κατά άτομο,και περιελαμβάνει την συνοδεία στο περπάτημα από έμπειρο συνοδό βουνού,την μεταφορά από το Λιτόχωρο στην θέση Πριόνια όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μα καθώς και την οργάνωση της εκδρομής από το ."Τrace Your Eco"

Για όσους έρθουν από θεσ.νίκη θα κανονίσουμε να μετακινηθούμε με αυτοκίνητα μεταξύ μας για να μειώσουμε τα έξοδα[βενζίνες-Διόδια]
Σε περίπτωση που θα υπάρχουν πάνω από 20 συμμετοχές θα μπει λεωφορείο!
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!


Η έγκυρη δήλωση συμμετοχής και κράτηση στην εκδρομή μας επισφραγίζεται με την κατάθεση όλου του ποσού [ 15 ευρώ] στον παρακάτω λογαριασμό IBAN GR 3501107940000079460570983 στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Υ.Γ. 1 Για να συμμετάσχει κάποιος στην πεζοπορία μας θα πρέπει να έχει καλή σχετικά φυσική κατάσταση

Υ΄Γ 2 Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:
Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα,[μποτάκια η καλά αθλητικά παπούτσια] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα,κάποιο σνακ για ενέργεια, αδιάβροχο,μια μπλούζα για να αλλάξετε, αντηλιακή, καπέλο, μπουκάλι νερό, φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!
Υ.Γ.3 Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών

Ο Ενιπέας είναι ποταμός της Πιερίας, ο οποίος διαρρέει το Λιτόχωρο. Η ονομασία του ποταμού προέρχεται από κάποια θαλασσινή θεότητα, πατέρα του Πελία και του Νηλέα και συζύγου της Τυρώς. Πρόκειται για προσωποποίηση του Ποσειδώνα. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία οι 7 μούσες έλουζαν τα μαλλιά τους στον ποταμό .
Κατά μήκος του ποταμού σχηματίζονται φυσικές πισίνες. Είναι ο μοναδικός ποταμός στον Όλυμπο που έχει σχεδόν συνεχή ροή. Για να τον διασχίσει κανείς περνά πάνω από 7 ξύλινες γέφυρες.

Για περισσότερες πληροφορίες στα
τηλ.6977307502 Vodafon- 6978211712 WHAT"S UP
ή στο email traceyecoM@gmail.com