Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Tην Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

            Tην Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης  στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι το "Ηλεκτρονικό Έγκλημα". Η συγκεκριμένη ομιλία γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Αστυνομική Διέθυνση Πιερίας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας. Στο τέλος της εκδήλωσης το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί" θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν για να τιμήσουν τον Κρητικό Υποστράτηγο.




                             ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης.  Το 1981, εισήχθη στη Σχολή Ανάλυσης και Προγραμματισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα χρόνο αργότερα το 1982 κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία. Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε μετά τις σπουδές του, με διάφορα σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις στον τομέα των εγκλημάτων και της τρομοκρατίας στον Κυβερνοχώρο (Πλαστικό Έγκλημα, Πρόληψη Εγκλήματος), στο Λονδίνο και στο F.B.I. Από το 1995, ξεκίνησε τη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία το 2004 αναβάθμισε σε Τμήμα, το 2011 σε Υποδιεύθυνση και το 2014 σε Διεύθυνση, η οποία σήμερα στελεχώνεται από πολυάριθμο εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικές γνώσεις και μεταπτυχιακές σπουδές σε διάφορους τομείς της Πληροφορικής
Κατά τη διάρκεια της θητείας του και υπό την αδιάκοπη εποπτεία του, η Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προλάβει και εξιχνιάσει ένα τεράστιο αριθμό αυτοκτονιών  σώζοντας συνολικά τουλάχιστον -1076- ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τουλάχιστον -940- παιδόφιλους.
Επιπλέον, με δική του πρωτοβουλία και υπό την καθοδήγηση του δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα Cyberκid καθώς και η ομώνυμη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα (smartphone app) διαθέσιμη σήμερα για συσκευές με λογισμικό Android ή IOS με σκοπό να ενημερώσει και να προστατέψει πρωτίστως τα παιδιά αλλά και τους γονείς από οποιουδήποτε είδους απειλές που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο Διαδίκτυο. Μάλιστα η εφαρμογή παρέχει, μέσω ειδικού πλήκτρου, τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο CyberAlert της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που λειτουργεί όλο το 24ώρο, προκειμένου να καταγγέλλονται ύποπτα περιστατικά προς περαιτέρω διερεύνηση.
Βραβεία
·         Έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμβολή του στην καταπολέμηση του εγκλήματος
·        Από το Υπουργείο Παιδείας, για τη διάσωση ενός παιδιού από απόπειρα αυτοκτονίας
·        Τρείς φορές έχει βραβευθεί από το F.B.I για την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας σε θέματα πρόθεσης αυτοκτονιών.
·        Την 20 Νοεμβρίου 2014, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης επετείου της Σύμβασης για τα Δικαιώμαα του Παιδιού τιμήθηκε από τη UNICEF, για τη σημαντική συμβολή του στη προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο απο την πρώτη διάλεξη του κ. Σφακιανάκη την 26-11-2007 στην Κατερίνη εδώ: http://youtu.be/R9uSZ-7GxNA

Σύλλογος Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί"