Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συναυλία καθηγητών Μουσικού Σχολείου Κατερίνης





H πρώτη επίσημη συναυλία των καθηγητών μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με ακροατές τους μαθητές του σχολείου και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε tη Δευτέρα 30 Μαρτίου και στην πάνω αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης. Ήταν η πρώτη φορά που οι καθηγητές ήταν οι επί σκηνής ερμηνευτές ενώ οι μαθητές τους ήταν οι ακροατές. Η πρωτοβουλία τους αυτή, όπως τόνισαν οι ίδιοι στην έναρξη της συναυλίας, στηρίχθηκε στην ιδέα να αντιστραφούν οι ρόλοι και να αποκαλύψουν στους μαθητές μιαν αθέατη ως τώρα  πλευρά τους· αυτή του ερμηνευτή  και όχι μόνο του  δασκάλου.

Οι καθηγητές παρουσίασαν έργα τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου ρεπερτορίου ακόμη και μουσικές κινηματογραφικών ταινιών.
Στη συναυλία συμμετείχαν οι καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης: Δημήτρης Τασούδης, Ελένη Χαλάτση, Σάββας Παυλίδης, Χρήστος Τασχουνίδης, Μαρίνα Βλαχάκη, Γιάννης Παπακρασσάς, Κωνσταντίνος Παυλάκος, Εύη Κυριαζίδου, Αλέξανδρος Αγγουριδάκης, Νίκος Κουνατίδης, Ελένη Σαμακοβλή, Δημήτρης Καραπινίδης.
Μαθητές, γονείς και φίλοι του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης αλλά και φίλοι της κλασικής μουσικής που γέμισαν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αριστοτεχνικές εκτελέσεις μουσικών έργων.