Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του συγγραφέα Άκη Παρασιάδη.



Στο θέατρο «Αυλαία» έγινε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου ενός πολλά υποσχόμενου συγγραφέα και συνδημότη μας του Άκη Παρισιάδη με τίτλο «ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ» των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη.
Τον συγγραφέα παρουσίασε στο κοινό της Κατερίνης ο Ευγένιος Ολύμπιος Παπαδόπουλος.

Στην παρουσίαση του ο κύριος Παπαδόπουλος είπε μεταξύ άλλων:







«Ο Άκης Παρισιάδης με εξέπληξε γιατί νόμιζα ότι θα διάβαζα ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά κατά την γνώμη μου είναι ένα πολιτικό θρίλερ. Ένας συγγραφέας στα 29 του, ούτε καν 30 ετών κατάφερε μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα να εμπλέξει όλη την πολιτική της εποχής και ταυτόχρονα να ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένα πολιτικό θρίλερ.

Έχουμε μπροστά μας ένα ταλέντο λαμπερό που είναι μαζί μας σήμερα, και είναι ένα μέλος της κοινωνίας μας.

Έχουμε μπροστά μας ένα πανέξυπνο βιβλίο που ο ήρωας του είναι ένας δημοσιογράφος. Έχει μέσα τεχνικές που είναι πρωτόγνωρες για ένα παιδί σε αυτή την ηλικία.

Ως ένα αστυνομικό-πολιτικό θρίλερ είναι κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή που ζούμε, γιατί έχουμε να πιάσουμε στα χέρια μας τέτοιο σύγγραμμα εδώ και 50 χρόνια!

Πιστεύω ειλικρινά ότι το βιβλίο του Άκη Παρισιάδη θα γράψει ιστορία»



Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος όμως μας έδωσε και μια αποκλειστική είδηση, την δημιουργία της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, και μάλιστα μετά το τέλος της εκδήλωσης θα συνεδρίαζαν για να πάρουν αποφάσεις για τα διαδικαστικά και να ορίσουν την ημέρα των εκλογών!
Είπε ότι το καταστατικό είναι έτοιμο και ότι στην Πιερία υπάρχουν περισσότεροι από 100 συγγραφείς!

Ο συγγραφέας εμφανώς συγκινημένος  στη ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους και συνομίλησε με το κοινό σε μια ιδιαίτερα θερμή και ευχάριστη συζήτηση.


Νωρίτερα μιλήσαμε με τον συγγραφέα και μας είπε:

«Είναι το πρώτο μου βιβλίο που εκδίδεται και εμπνεύστηκα τον τίτλο από το γεγονός ότι τα θηλυκά  κουνούπια τσιμπάνε μόνο το καλοκαίρι και αυτό το κάνουν από ένστικτο για να ταΐσουν τα αυγά τους.

Δεν μπορώ να πω παραπάνω για τον τίτλο διότι έχει άμεση σχέση με την υπόθεση του βιβλίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον εκδοτικό μου οίκο την Χάρτινη Πόλη που με περιέβαλε από την αρχή με μεγάλη αγάπη και με στήριξε στα πρώτα βήματα μου ως συγγραφέα.

Να σας αποκαλύψω ότι μέχρι το τέλος τους έτους θα έχω έτοιμο και το δεύτερο μου βιβλίο, αστυνομικό μυθιστόρημα και αυτό και με τον ίδιο ήρωα.»


Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:

«Τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός γνωστού πολιτικού. Τέσσερις ώριμες γυναίκες με έντονη φεμινιστική δράση στην Αγγλία του '20. Μια εξαφανισμένη υπηρέτρια. Τρεις θάνατοι που αποδίδονται σε ατύχημα. Μια ομάδα κομμουνιστών που διοχετεύει έγγραφα από τη Σοβιετική Ένωση σε όλη τη χώρα. Μια αυτοκτονία που συντελέστηκε είκοσι χρόνια πριν. Γεγονότα που μοιάζουν ασύνδετα τελικά ενώνονται από τις λεπτές κλωστές της μοίρας και δείχνουν πως η δίψα για εκδίκηση παραμένει μια αναλλοίωτη δύναμη που κινεί και διαμορφώνει τα πάντα στο πέρασμα του χρόνου. Στην Αθήνα του 1952 λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος Ιάσων Ανθύλλης, συντηρητικός και άνθρωπος της συνήθειας, με την ιδιάζουσα συμπεριφορά, αλλά και την οξυδερκή του σκέψη, θα βρεθεί άθελά του αντιμέτωπος με ένα δυσεπίλυτο μυστήριο που θα μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει, συνδέοντας άψογα το μυρωδικό που χρησιμοποιεί η θεία του για τα όσπρια και την αγάπη του για το ρομαντικό συνθέτη Εκτόρ Μπερλιόζ. "Προσπαθώ να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Όμως πάντα μένω εμβρόντητος. Αναρωτιέμαι εντέλει τη διαφορά μας με τα ζώα. Εκείνα ορισμένες φορές μοιάζουν πιο ανθρώπινα ή εμείς πιο ζωώδεις;»


Το βιογραφικό του Άκη Παρασιάδη:



Ο Άκης Παρισιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και μεγάλωσε στην Κατερίνη.  Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορες τοπικές εφημερίδες. Έγραφε άρθρα θρησκειολογικού, ιστορικού,  φιλοσοφικού και κοινωνικού περιεχομένου. Επίσης, επιμελούνταν μια στήλη με λογοτεχνικά πρωτότυπη τεχνοτροπία για τον περιφερειακό Τύπο. Υπήρξε ο ιδρυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας Χίμαιρα το 2006.
Έχει πραγματοποιήσει   πολλές συνεντεύξεις με προσωπικότητες πανελλαδικής αναγνώρισης, πρόσωπα των τεχνών και πολιτικούς της τοπικής
αυτοδιοίκησης, καθώς και της ευρύτερης πολιτικής σκηνής. Σήμερα γράφει σε διάφορα blogs.