Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας στην Αστική Σχολή Κατερίνης. (Φωτογραφίες)



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αστική Σχολή Κατερίνης, έβγαλε φωτογραφίες που σας τις παρουσιάζει εδώ.
Μείναμε εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της έκθεσης αλλά και τις συμμετοχές των καλλιτεχνών με τις δημιουργίες τους, οι οποίες είναι όλες καταπληκτικές.
Με το που διαβαίνεις την είσοδο της Αστικής Σχολής αυτό που σου έρχεται σαν πρώτη σκέψη είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο μαγικό..
Τα χρώματα, οι πίνακες, οι δημιουργίες η πρωτοποριακές αποκαλύψεις έργων που δεν συναντάς μπροστά σου συχνά σε αφήνουν άφωνο.
Δεν θέλεις να φύγεις από εκεί..
Θαυμάζεις την μία δημιουργία μετά την άλλη, και ο χρόνος πλέον δεν έχει καμία σημασία..




Μιλήσαμε με την Πρόεδρο και την Ταμία του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας και μας είπανε:

Λίνα Γιαμούζη: «Διοργανώνουμε αυτή την έκθεση για να αναδείξουμε τα πολλά ταλέντα που έχει ο τόπος μας.

Φιλοξενούμε και μας προσφέρει, με πολύ μεγάλη γενναιοδωρία ο Δημήτρης ο Μπάκας, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης, έργα του πρωτοποριακά στα εγκαίνια της έκθεσής μας και συγκεκριμένα να αποκαλύψω ότι θα περιλαμβάνονται δύο γραφομηχανές στο μουσικό έργο του.

Θέλω να κάνω έκκληση προς το Δήμο Κατερίνης να μας παραχωρήσει χώρο, κατά προτίμηση στο νεοκλασικό Τσαλοπούλειο, όταν αυτό λειτουργήσει, για να δημιουργήσουμε την πινακοθήκη της Πιερίας.

Να έχουμε μια προτεραιότητα γιατί φιλοδοξούμε να φτιάξουμε μια πινακοθήκη για την πόλη κι αυτή να γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες της πόλης.

Αξίζει ο κόσμος να επισκεφτεί την έκθεση γιατί οι καλλιτέχνες είναι αξιόλογοι και σημαντικοί.»


Πόπη Γιαμούζη: «Είναι μια από τις πολλές εκθέσεις που έχει κάνει η Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από όλες τις περιοχές του νομού μας.

Συμμετέχουν και επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, ερασιτέχνες με την σημασία της έννοιας «εραστών της τέχνης».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου και τα εγκαίνια της είναι τη Παρασκευή 24 Απριλίου στις 8 το βράδυ και θα έχουμε μια μουσική εκδήλωση με τον γνωστό μουσικοσυνθέτη κ. Δημήτρη Μπάκα»
































Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Κανταρτζής Μιχάλης