Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Επίσκεψη μαθητών του Β1 του 1ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

Οι μαθητές του Β1 του 1ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης μαζί με την κυρία τους Πολυξένη Ζιάκα , η οποία μάλιστα είχε και την πρωτοβουλία για την επίσκεψη αυτή, επισκέφτηκαν την Μέριμνα του Παιδιού-Κατερίνης.
Εκεί τους περίμενε με περίσσεια χαρά ο Διευθυντής της Μέριμνας κύριος Λάζαρος Κασιάρος μαζί με την κοινωνική λειτουργό κυρία Ιωάννα Αμπεριάδου, καθώς και την γραμματέα  Ελένη Ραπουτίκα Καραπούλιου.
Ακολούθησε ενημέρωση των παιδιών για το πώς λειτουργεί το εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΚΕΚ) ατόμων με αναπηρία.
Τους γνωρίσανε από κοντά και διαπίστωσαν πόσο δημιουργικοί και παραγωγικοί αισθάνονται μέσα σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους .
Βέβαια πάντα υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού, που με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα είναι πάντα δίπλα τους.
Οι μαθητές εκδήλωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που τους επισκέφθηκαν, επειδή  συμμετείχαν και οι ίδιοι στα δημιουργήματα τους, φτιάχνοντας κεριά, σαπούνια, γλυκά και ζωγραφιές μαζί τους. Τα παιδιά εκδήλωσαν την ανάγκη,ότι θα πρέπει να επισκεπτόμαστε πιο συχνά τέτοιους χώρους, γιατί αποτελούν ένα κομμάτι της κοινωνικής ζωής μας.