Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


  
   Τους δένει φιλία από τα παιδικά χρόνια. Τα χρόνια της αθωότητας. Έμεινε και παραμένει άφθαρτη στο χρόνο. Έτσι που να δικαιώνει τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα Μάριο Πούζο, ότι: «Ακόμα και ο πιο δυνατός άνθρωπος χρειάζεται φίλους».
   Καθιέρωσαν και θεσμοθέτησαν κάθε χρόνο τη συνάντηση της παρέας. Το προσκλητήριο  των αναμνήσεων και της θύμησης. Και για να οργανώνουν καλύτερα τις συναντήσεις τους  όρισαν και άτυπο διοικητικό συμβούλιο με «πρόεδρο» της παρέας τον Γιώργο Σαλαβέρη.


  Και φέτος ήταν όλοι παρόντες με τις οικογένειές τους.
   Ο «πρόεδρος» της παρέας των Κατερινιωτών υποδεχόμενος τους φίλους, είπε:
   « Αγαπημένοι φίλοι
   Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο ετήσιο προσκλητήριο μας.
   Στη συνάντηση της παρέας μας που χρόνια τώρα διατηρεί ζωντανή την αγάπη μεταξύ μας, όπως και τη φιλία.
   Την αποψινή βραδιά την ονομάσαμε το προσκλητήριο της παρέας, γιατί μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά, να αναπολήσουμε στιγμές από τα όσα μας συνδέουν, αλλά και από τα όσα μας συνοδεύουν στην πορεία της ζωής μας.
   Μας δίνει επιπρόσθετα την ευκαιρία να ανανεώσουμε και να συνεχίσουμε με τα ίδια συναισθήματα το διάβα μας στο μέλλον, στο αύριο.
   Αποδείξαμε στην πράξη ότι όλοι μας αλληλοϋποστηριχθήκαμε και σταθήκαμε ο ένας δίπλα στο άλλο, από εκείνα τα χρόνια της νιότης.
   Με την ιδιότητα του προέδρου της αγαπημένης μας παρέας, νοιώθω επί πλέον χαρά και ικανοποίηση που είμαστε όλοι εδώ.
   Υγιείς και αισιόδοξοι.

   Βέβαια δυστυχώς από αυτή τη βραδιά, τη βραδιά των συγκινήσεων απουσιάζουν δύο πολυαγαπημένοι συγγενείς και φίλοι, μέλη της παρέας. Ο Γιάννης Χατζηγιάννης και ο Διονύσης Ντουράκογλου.
   Μπορεί να λείπει η φυσική τους παρουσία, αλλά θεωρώ ότι όλοι νοιώθουμε ότι βρίσκονται ανάμεσά μας.
   Γιατί οι απόντες από τη ζωή λησμονούνται μόνο όταν τους ξεχνούμε.
   Με την ελπίδα ότι αυτή τη συνάντηση θα την επαναλαμβάνουμε για πολλά ακόμα χρόνια, εύχομαι σε όλους και τον καθένα χωριστά υγεία, χαρά και προσωπικές επιτυχίες.
   Του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί και πάλι.
   Για να θυμηθούμε τα παλιά… και όχι μόνο.
   Σας ευχαριστώ από μέρους των υπόλοιπων μελών της παρέας.
   Επίσης ευχαριστώ την κυρία Σοφία Λάππα για τη φιλοξενία εδώ στην ωραία ταβέρνα Νερόμυλος. Καλή μας διασκέδαση.»
   Την «ενδεκάδα» της παρέας αποτελούν οι: Γιώργος Σαλαβέρης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Σινωπίδης, Κυριάκος Παυλίδης, Αθανάσιος Κανίκας, Χρήστος Τζορτανίδης, Διονύσης Θεοδωρίδης, Χάρης Τσαμασιώτης, Αθανάσιος Γραμματικόπουλος, Γρηγόρης Μπαλάσης. Και μαζί τους η μικρότερη της παρέας η Ντίνα Δημολιού.