Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

5ος στην Ελλάδα ο Πιερικός Αρχέλαος | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

Ολοκληρώθηκε η τελική φάση του 42ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων που διεξήχθη στην Πάτρα.Ο Πιερικός Αρχέλαος κατέλαβε ηρωικά την 5η θέση αγωνιζόμενος με τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ σε επίπεδο Παίδων.

Η τελική βαθμολογία

1.Πανιώνιος  5-0   304-314  10

2.ΑΣΕ Δούκα 3-2   243-240  8

3.ΠΑΟΚ        3-2   321-284  8

4.Εργοτέλης  2-3   271-300  7

5.Πιερικός     1-4   301-406  6

6.Προμηθέας 1-4   335-340  6


Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Κώστας Παρμακτσίδης του Πιερικού Αρχέλαου που παρέλαβε το έπαθλο από τον σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Πατραίων Τάκη Πετρόπουλο.


Τα ονόματα των αθλητών και του προπονητή που συνέδραμαν στην επιτυχία:

Πρόδρομος Ζησόπουλος,

Τάσος Ταρενίδης,

Ιάσων Τζαμακλής,
Βασίλης Τατσίδης,
Στέφανος Σουκάρας,
Βαγγέλης Παπανικολάου,
Δημήτρης Μπλέτσας,
Σωκράτης Ζιάκος,
Δημήτρης Βαβατσιούλας,
Δημήτρης Ράλλης,
Μάριος Φανούλης,
Κώστας Παρμακτσίδης,
Γιάννης Μουρίκας,
Νεκτάριος Τζουνίδης,
Γιώργος Τσιλιγγαρίδης,
Ευγένιος Τζουνίδης.

Προπονητής:Στέλιος Χατζηιωάννου

Μεγάλη στιγμή για την ιστορία του Πιερικού Αρχελάου και παράλληλα μοναδική επιτυχία για το μπάσκετ της Κατερίνης η κατάκτηση της 5ης θέσης στην Ελλάδα για τους Παίδες. Αποτελεί μεγάλη τιμή για το σύλλογο μας και αυτή η επιτυχία θα είναι ο φάρος για τη συνέχεια στα επόμενα χρόνια.Το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίστηκε αποκλειστικά με παίκτες από την Κατερίνη αποδεικνύει την άριστη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και δίνει ελπίδες για το μέλλον του Πιερικού μπάσκετ και αθλητισμού γεενικότερα.


Η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές για τις επιδόσεις τους και προπάντων για το ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια την πολύμηνης προσπάθειάς τους.Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους γονείς οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στα παιδιά και τα βοήθησαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.Για όλους τους Πιερείς τα παιδιά αυτά είναι πραγματικοί Πρωταθλητές.