Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Αγώνας δρόμου προς τιμήν του Απ. Παύλου στην Ι.Μ. Κίτρους (Φωτογραφίες)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου«Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου.
Τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο καταξιωμένος Σύλλογος Δρομέων "Ζευς" καθώς και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού. Ωστόσο η συμμετοχή και άλλων φορέων της  Πιερίας ήταν εξίσου σημαντική. Συγκεκριμένα στην ομαλή διοργάνωση του αγώνα συμμετείχαν  το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου, η Αρχαιολογική Υπηρεσία Πιερίας, το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, οι Εθελοντές Ποδηλάτες Καμπάκης και Δραγούμης, το ο Φιλανθρωπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάλου "Η Στέγη της Αγάπης", ο Ποντιακός Σύλλογος Μακρυγιάλου "Ο Πόντος", ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού "Νικόλαος Λούσης", ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Λιβαδίου "Άγιος Νικόλαος", ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Σφενδάμης "Η Παλιάνη", ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’Πολεμιστές Πύδνας’’, καθώς επίσης και πλήθος εθελοντών και εθελοντριών από όλη την Πιερία που συνέβαλαν με ποικίλους τρόπους στην διεξαγωγή της εκδήλωσης.


Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου έγινε στο Μνημείο Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος χαιρέτησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης για την άριστη προετοιμασία. Ευχαρίστησε τους 300 δρομείς που ήλθαν από 14 πόλεις και περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο. Τόνισε την ιερότητα και την συμβολικότητα του χώρου. Όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά την 2η περιοδεία του, πέρασε από την Πιερία. Σε απόσταση 26-30 χιλιομέτρων βόρεια της Κατερίνης σώζεται το μνημείο διέλευσής του. Επιπλέον κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον Κολινδρό, διήλθε από το Αιγίνιο και τη Μεθώνη και κατέληξε στο αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, στο σημείο στο οποίο ήταν και ο τερματισμός του αγώνα, από όπου επιβιβάστηκε σε εμπορικό πλοίο με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Στη συνέχεια δόθηκε ο εναρκτήριος πυροβολισμός από τον Δήμαρχο Πύδνας- Κολινδρού Ευάγγελο Λαγδάρη, οπότε 300 περίπου δρομείς, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ξεκίνησαν τη διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων με τερματισμό την Αρχαία Πύδνα.
Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι αθλητές τιμήθηκαν με επαίνους συμμετοχής και μετάλλιο. Οι τρεις πρώτοι άνδρες, οι τρεις πρώτες γυναίκες, καθώς επίσης και ένας ογδοντάχρονος δρομέας από τα Τρίκαλα, βραβεύθηκαν με ειδικές διακρίσεις.

Στη λήξη της τελετής Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού συνεχάρη τους αθλητές που αγωνίστηκαν καθώς και την μεγάλη παρουσία κόσμου από τα γύρω χωριά αλλά και από περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος υπενθύμισε ότι ο Αγώνας Δρόμου διοργανώνεται λίγες ημέρες ππιν την εορτή του Αποστόλου Παύλου και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να μελετήσουν τον Λόγο του Θεού, ιδιαίτερα δε να εμβαθύνουν στη διδασκαλία του Αποστόλου των Εθνών.