Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με την παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας  στο Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, ολοκληρώθηκε και το φετινό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής μας, με τον Ναυταθλητισμό, που εκπονείται κάθε χρόνο από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και το Υπουργείο Παιδείας και την συμπαράσταση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών των Σχολικών μονάδων.
Φέτος οι πτυχιούχοι γυμναστές και προπονητές κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.  Κ.Φυτοπούλου και Γ.Μπικογιάννης και ο προπονητής ιστιοπλοΐας Ν.Σταυρίδης επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Περίστασης, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης και του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Παράλληλα, τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στη Παραλία επισκέφτηκαν  το 13ο   Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, οι Δ΄,Ε΄,και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και η Ε΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου «Πλάτων».
Οι νεαροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελληνική ναυτική παράδοση, να δουν τα αγωνιστικά σκάφη, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κωπηλατικά εργόμετρα και να ακούσουν για τις μεγάλες πανελλήνιες και διεθνείς επιτυχίες που τα δυο αυτά αθλήματα έχουν φέρει στην Πιερία. 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ: το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12-14 ετών, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Τηλ 6944812050 Γ.Μπικογιάννης
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ: το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες από 8 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Τηλ.6945894284 Ν.Σταυρίδης.
Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς