Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

5η ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Η Κ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΡΙΟ
5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΟΙ Κ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ν.Ο.ΚΑΤ.)-Σ.ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ (Ε.Ν.Ο.Α.)

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12/7 στην Ελβετία η τελευταία φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας με τη συμμετοχή στο μεγάλο τελικό του αγωνίσματος διπλό σκιφ γυναικών του ελληνικού πληρώματος με τις Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών.
Το ελληνικό πλήρωμα που δημιουργήθηκε μόλις πριν λίγους μήνες πραγματοποίησε πολύ δυνατή εμφάνιση στο προκριματικό και τον ημιτελικό και κατόρθωσε στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, να αναδειχθεί ανάμεσα στα 6 κορυφαία πληρώματα και να κατακτήσει την 5η θέση, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του διαγράφεται ευοίωνο. 
Βασικός στόχος της Κατερίνας Νικολαΐδου και της Σοφίας Ασουμανάκη άλλωστε είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Γαλλία, όπου θα επιδιώξουν να βρεθούν μέσα στα 11 καλύτερα πληρώματα, που θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο. Αν και απουσίαζαν κάποια δυνατά πληρώματα (Λιθουανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Πολωνία) η 5η θέση σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο χαρίζει αισιοδοξία και δύναμη στα δυο κορίτσια.


Δηλώσεις Κατερίνας Νικολαΐδου:

«Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε ένα μετάλλιο αλλά πρέπει όλα να γίνονται στην ώρα τους… Τα καλύτερα έρχονται. Είμαστε και οι δυο πολύ ικανοποιημένες. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος αλλά δεν φοβόμαστε τίποτα. Με την Σοφία είμαστε στην ίδια βάρκα πολύ λίγους μήνες πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε αυτές τις εβδομάδες μέχρι την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι τέλη Αυγούστου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γαλλία» δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.

Ο Έφορος Δ.Σχέσεων

Κώστας Σακκάς