Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Στις εκδηλώσεις μνήμης της Κύπρου ο ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ


Ο Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής Ζήσης Ζάννας, εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την μαύρη επέτειο των 41 χρόνων από το πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Σε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, κ. Αναστασιάδη, ο Βουλευτής εξέφρασε την διαρκή και αταλάντευτη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των δικαίων του κυπριακού αγώνα. Ακολούθως σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Ομήρου όπου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα του κυπριακού και μητροπολιτικού ελληνισμού καθώς και η επιμονή στην δημοκρατία και τον σεβασμό στην κυρίαρχη έκφραση των δύο λαών για επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ολόψυχη συμπαράσταση της Βουλής και του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό λαό, την Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειες που καταβάλλονται για υπέρβαση της δεινής οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Ζάννας κατέθεσε την συγκίνηση και τον βαθύ σεβασμό προς τους νεκρούς και τους μάρτυρες του κυπριακού αγώνα και τη βαθιά προσωπική του επιθυμία και επιθυμία όλων των Ελλήνων, της Βουλής των Ελλήνων για άμεση βιώσιμη και δίκαια λύση στο εθνικό πρόβλημα που ταλανίζει τον κυπριακό λαό.
Σε εγκάρδιο επίσης κλίμα έλαβε μέρος η συνάντηση του βουλευτή με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ο οποίος ευχήθηκε κάθε δύναμη στους Έλληνες.
Τέλος ο κ. Ζάννας απηύθυνε λόγο σε εκδήλωση της Υπηρεσίας Αγνοουμένων της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και συνομίλησε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Αγνοουμένων και Προσφύγων της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Σκεύη Κουκουμά.