Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ

Οι κρεοπώλες του Ν.Πιερίας συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 20/7/2015 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας για να καταγγείλουμε την   κοινωνική αναλγησία της Κυβέρνησης που εφαρμόζει ακραίες και ισοπεδωτικές πολιτικές εις βάρος του κλάδου μας και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου.
  Είναι αναμφισβήτητο ότι με την επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό ένα τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την  στήριξη της ελληνικής οικονομίας αυτό που αποφεύχθηκε δεν ήταν μια σχεδιασμένη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αλλά η ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας. Παρόλα αυτά, τα προαπαιτούμενα μέτρα για την έναρξη της διαδικασίας διαπραγματεύσεων έτσι όπως αυτά έχουν έρθει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι  έντονα υφεσιακά.
 Καταστροφική θα είναι για τους παραδοσιακούς κρεοπώλες η αποδοχή της Κυβέρνησης στην πρόταση των δανειστών για την αύξηση του ΦΠΑ
ΣΤΟ ΒΟΕΙΟ ΚΡΈΑΣ , στα παράγωγα και τα παρασκευάσματα στο 23%.
Η αύξηση αυτή του ΦΠΑ  θα οδηγήσει στο κλείσιμο των παραδοσιακών κρεοπωλείων  που είναι μικρές οικογενειακές επιχ/σεις ανατροφοδοτώντας  έτσι τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
Καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν με υπευθυνότητα δίπλα στους παραδοσιακούς κρεοπώλες και να μην εφαρμοστεί  το 23% ΦΠΑ στο βόειο κρέας.
Είμαστε αποφασισμένοι οι κρεοπώλες πανελλαδικά να αντισταθούμε και να διαμαρτυρηθούμε στην απόφαση αυτή της Κυβέρνησης.
Τα νέα  σκληρά οικονομικά μέτρα που επεφύλαξαν οι δανειστές και η Κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε κλείσιμο επιχ/σεων , απώλεια θέσεων εργασίας και περαιτέρω φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Το παρόν να επιδοθεί
Στους βουλευτές του Νομού
Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης