Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή 26 Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ελευθεροχωρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Τζιούρτζιου κ. Αμβροσίου (Πατριαρχείο Ρουμανίας) και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τον ξένο Ιεράρχη και τους κληρικούς που τον συνόδευαν, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Ενορίας.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος τόνισε τους στενούς δεσμούς που υφίστανται μεταξύ των Εκκλησιών Ελλάδος και Ρουμανίας, εκδήλωσε θερμά την ευγνωμοσύνη τους προς τους Έλληνες για τη φιλοξενία που παρείχαν στον ίδιο και σε άλλους Ρουμάνους κληρικούς, που σήμερα είναι επίσκοποι, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Ελλάδα.

Τέλος, δήλωσε τη συμπαράσταση και την κατανόηση του Ρουμανικού λαού προς όλους τους Έλληνες για την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, προτρέποντας όλους να κρατηθούν από την πίστη και την ελπίδα στον Θεό.


Ο Ρουμάνος Ιεράρχης την παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ίδιο Ιερό Ναό, όπου υπηρετεί ο Ρουμάνος Ιερέας Νικόλαος Μπάρμπου, με τον οποίο συνδέεται φιλικά εδώ και πολλά χρόνια.