Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή 3 Ιουλίου το βράδι έφθασαν στην Κατερίνη 50 παιδιά και αραβορθόδοξοι νέοι, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου , συνοδευόμενοι από τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Δελήογλου, προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Φιές στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Η αποστολή έφθασε στην Ελλάδα, προκειμένου να φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σκοπός της επίσκεψης είναι η αλληλογνωριμία και εκκλησιαστική συνεργασία, ιδιαίτερα μέσω ανταλλαγών νέων.



Κατά την παραμονή τους στην Πιερία οι αραβορθόξοι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε λατρευτικές συνάξεις, να προσκυνήσουν σε τόπους θρησκευτικού ενδιαφέροντος, να γνωρίσουν τις ομορφιές των Πιερικών ακτών και να γευθούν την ελληνική φιλοξενία.

Την αποστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Σχολής Σβορώνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής κληρικών, συνεργατών και κλιμακίου μελών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους, δήλωσε τη χαρά του για την έλευσή τους, ευχήθηκε καλή και ευχάριστη παραμονή. Τους κάλεσε, μάλιστα, να μην επηρεαστούν από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, ζήτησε όμως τις προσευχές όλων υπέρ της Πατρίδας μας.