Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Η Πιερία στο επίκεντρο μετά την άψογη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων UEFA U19 2015


Σοφία Μαυρίδου: “Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με απόλυτη επιτυχία. Ήταν μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και για τους πολίτες της Πιερίας που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στον τόπο τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.”


Στις 6 Ιουλίου 2015 ακούστηκε στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης το πρώτο σφύριγμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το μεγάλο τελικό της 19ης Ιουλίου μεταξύ Ρωσίας και Ισπανίας με μεγάλη νικήτρια την Ισπανία, οι Πιεριείς και όχι μόνο, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, ίσως τη μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ στην περιοχή μας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είχε τη μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχει στη διεξαγωγή του UEFA U19, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η Πιερία είναι ικανή να αναλαμβάνει τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία όχι μόνο φέρνει εις πέρας, αλλά με την ολοκλήρωσή τους αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις στους εμπλεκόμενους φορείς, τους διοργανωτές, τις αθλητικές αντιπροσωπείες και βεβαίως τους φιλάθλους που απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας θεάματα που τους χαρίζουν κορυφαίες στιγμές.
Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος εργάστηκαν πολύ σκληρά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση, η οποία ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς θεατές. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με απόλυτη επιτυχία. Ήταν μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και για τους πολίτες της Πιερίας που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στον τόπο τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην UEFA, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον Πρόεδρο, Γιώργο Γκιρτζίκη και τον εκτελεστικό Γραμματέα, Παυσανία Παπανικολάου, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας, Δημήτρη Ελευθεριάδη και τα μέλη της, την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και τα μέλη της, στο Δήμαρχο  Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που συνέδραμαν στη διοργάνωση, στους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους, τα Σώματα Ασφαλείας που διασφάλισαν την τάξη και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, τους φιλάθλους για το αθλητικό τους πνεύμα και όχι το φανατισμό τους και βεβαίως τους αθλητές που χάρισαν στους θεατές υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια αξίζει όμως και η εθνική μας ομάδα, η οποία κατάφερε να φτάσει στον ημιτελικό και απ' ό, τι φαίνεται στο μέλλον πρόκειται να μας χαρίσει πολλές στιγμές υπερηφάνειας”
Όλες αυτές τις ημέρες η Πιερία παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα στις φιλοξενούμενες ομάδες και τις αντιπροσωπείες τους, αλλά και τους φιλάθλους τους, οι οποίοι κατέφθασαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης για να θαυμάσουν και να υποστηρίξουν τις ομάδες τους. Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι, ότι τη διοργάνωση αυτή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οικογένειες, γονείς με τα παιδιά τους, νέοι, ποδοσφαιρόφιλοι όλων των ηλικιών σε ένα πνεύμα ευγενούς άμιλλας και αθλητικού ήθους, όπως θα έπρεπε να είναι πάντα στη χώρα μας το ποδόσφαιρο. Το γήπεδο της Κατερίνης γέμισε ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και έστειλαν ένα μήνυμα κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι υγιείς διέξοδοι από τη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.
Ταυτοχρόνως, το πρωτάθλημα αυτό ήταν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος και την προβολή της Πιερίας, καθώς για δέκα ημέρες αποτέλεσε το επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ευρώπη κερδίζοντας τις εντυπώσεις των ξένων αθλητών και των φιλάθλων τους, που είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά την πιερική φιλοξενία, τις ομορφιές του τόπου μας και να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία να αγωνίζονται υπό τη σκιά του μυθικού Ολύμπου.

Με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εύχεται να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλες τόσο μεγάλες διοργανώσεις, διότι η Πιερία, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές, θέλει, επιδιώκει και κυρίως μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε υψηλού επιπέδου αθλητικά γεγονότα, τα οποία προβάλλουν τον τόπο μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για ακόμη μία φορά η εξαιρετική συνεργασία και συνέργεια όλων των εμπλεκομένων φορέων απέδωσε καρπούς, αποδεικνύοντας, πως όταν όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τα αποτελέσματα δεν μπορούν παρά να είναι  επωφελή για την Πιερία μας.