Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ



       Με την τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου και τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια
συνεχίζεται  το πρώτο τριήμερο αυτής της εβδομάδας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Το θέατρο «Πήγασος» παρουσιάζει τόσο τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015, όσο και την Τετάρτη 12-8-2015 στις 9 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων (παρολύμπια περιοχή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας), την Αισχυλική τραγωδία «Αγαμέμνων». Η παράσταση θα δοθεί στο νεόκτιστο θεατρικό χώρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, όπου σύμφωνα με την παράδοση στη περιοχή των Λειβήθρων έχει ταφή ο Ορφέας, ο «πατέρας των τραγουδιών».

   Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δημήτρης Σιακάρας. Σκηνικά-κουστούμια Βέτα Χαϊλατζίδου. Ηθοποιοί: Χάρης Αμανατίδης, Κώστας Παπουτσίδης, Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Άννα Γκούντα, Πωλίνα Γώγου, Χριστίνα Μπομπόλη, Μαρία Μπουκουβάλα, Θωμαή Σιούμη, Αγαθή Τζάρτζα.
ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
   Στο Κάστρο του Πλαταμώνα, ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του, ύστερα από τις τρεις
 sold-out εμφανίσεις του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ταξιδεύει στην Πιερία και στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό πάρτι, από εκείνα που ξέρει να στήνει με την κάθε ευκαιρία... και με επιτυχία.
  Με τη γνώριμη  πλέον θετική ενέργεια, που εκπέμπει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα επί σκηνής, το χιούμορ και το ενθουσιώδες ταμπεραμέντο του, ο Κωστής Μαραβέγιας υπόσχεται μία εκρηκτική live παράσταση που θα αφήσει σε όλους μία πολύ χαρούμενη και γλυκιά διάθεση!
   Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. στο Κάστρο του Πλαταμώνα και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
   Μαζί του είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Νίκος Αγγλούπας, ηλεκτρική κιθάρα/μπάσο, Αγγελος Αγγελίδης ηλεκτρική κιθάρα, Jim Σταρίδας \ Αντώνης Ανδρέου τρομπόνι, Κρίτων Μπελλώνιας τύμπανα Κων/νος Μάνος κοντραμπάσο.