Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εργαζόμενοι-ες ,άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, νέοι και νέες,
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με χαρά σας κάνει  γνωστό, ότι έχει τη δική της στέγη,   στο κυλικείο του παλαιού νοσοκομείου της Κατερίνης. Αυτός ο χώρος θέλουμε να γίνει το κύτταρο της αλληλεγγύης και της δράσης, στηρίζοντας όλους όσους  χτυπιούνται από τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Η  Λ.Ε. δεν θα είναι ένας ακόμα φιλανθρωπικός σύλλογος, ούτε μια νέα  Μ.Κ.Ο. ούτε κάποια εθελοντική ομάδα δράσης, καλλιεργώντας στους  ανθρώπους , την υποταγή, τη μιζέρια, τον αποπροσανατολισμό για το πώς φτάσαμε εδώ.
Η δράση της θα είναι η ταξική αγωνιστική αλληλεγγύη, βοηθώντας διακριτικά όσους έχουν  ανάγκη από τρόφιμα, ρούχα,  παιχνίδια για παιδιά, φάρμακα, καθώς επίσης και με την οργάνωση λαϊκού φροντιστηρίου, αλλά και με πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η  δράση της αλληλεγγύης θα επεκταθεί  παντού. 
Η  Λ.Ε. θα είναι κοντά σε κάθε κατατρεγμένο από την πολιτική του κεφαλαίου.  Δίπλα στον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρομεσαίο, τον  νέο,  την νέα, τη γυναίκα, που αγωνίζονται ενάντια στη φοροληστεία, τους μισθούς και  τις  συντάξεις πείνας, την τρομοκρατία, την έλλειψη παιδικών σταθμών, που παλεύουν για την κατάργηση των τροφείων, για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Θα είναι δίπλα  σε όσους  κινδυνεύουν η ΔΕΗ  να τους κόψει το  ρεύμα,  η ΔΕΥΑΚ το νερό , η τράπεζα ή η εφορία να τους πάρουν το σπίτι, κλπ. Ακόμα  θα πάρει πρωτοβουλίες για τον σωστό πολιτισμό, και την ψυχαγωγία.
Η  Λ.Ε. θέλει με τη στάση της να δείξει στους εργαζόμενους,  ότι σήμερα έχουμε  όλες τις υλικές, τεχνολογικές και πνευματικές προϋποθέσεις για να έχουν μια κοινωνία χωρίς συσσίτια, χωρίς φτώχεια, χωρίς ανεργία, με δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με δωρεάν υγεία, και παιδεία, χωρίς αστέγους, με ελευθέρους δρόμους. 
 Σε αυτόν τον  αγώνα έχουν  θέση όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι άνθρωποι του μόχθου, η  νέα γενιά, οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού.
Ο αγώνας αυτός, μας  αφορά όλους. Η  συμμέτοχη του καθένα και της καθεμιάς, η    συμμέτοχη σε τελική ανάλυση όλων όσων θίγονται από αυτές  τις πολιτικές, είναι  αυτή που  θα κρίνει τα πάντα. Αν η κοινωνία  θα κάνει βήματα μπροστά ή αν μας οδηγήσουν στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Αυτό διδάσκει η ιστορία..  
Έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου. Όσοι και όσες θέλουν να συμβάλουν στις εργασίες, μπορούν κάθε απόγευμα στις 5:00 μ.μ. να έρχονται στο χώρο του κυλικείου που βρίσκεται μέσα στο  παλαιό νοσοκομείο Κατερίνης, απέναντι από το πάρκο.

                  ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ        ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ