Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Φανουρίου, που τελέστηκε στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ενορίας Πλαταμώνα Πιερίας.
Πλήθος κόσμου, κυρίως παραθεριστών, συμμετείχε στον Εσπερινό, εντός και εκτός του Παρεκκλησίου, που αποτελεί τμήμα του Ενοριακού Ιερού Ναού.


Κατά την ψαλμωδία των απολυτικίων, σχηματίστηκε μικρή λιτανεία της εικόνας του Αγίου, η οποία κατέληξε στον σολέα του κεντρικού Ιεροῦ Ναού, όπου υπήρχαν οι φανουρόπιτες που παρασκεύασαν και προσκόμισαν οι πιστοί.
Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την προβλεπόμενη ευχή και κήρυξε τον θ. λόγο. Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι δεν θα πρέπει να αναζητούμε μόνον τη φανέρωση του μέλλοντος και να προσευχόμαστε για την πραγματοποίηση των επιθυμιών μας. Το σημαντικότερο είναι, συνέχισε, η φανέρωση στη ζωή μας του θελήματος του Θεού.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, εκφράζοντας την ελπίδα της συνάντησης κατά το προσεχές θέρος, αφού στον Πλαταμώνα η εορτή του Αγίου Φανουρίου σηματοδοτεί για τους παραθεριστές το τέλος του καλοκαιριού.