Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν σχολικά είδη για 300 παιδιά στην Κατερίνη

Προς τις διευθύνσεις των 19 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.

Κυρίες και κύριοι,

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και σε συνεργασία με 8 διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης, παραδίδεται την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ και των Γιατρών του Κόσμου μεγάλη ποσότητα σχολικών ειδών, ικανή να καλύψει τις βασικές ανάγκες περίπου 300 μαθητριών και μαθητών για όλη την σχολική χρονιά.



Η ΕΟΔνΠ καλεί τις διευθύντριες και τους διευθυντές των 19 Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, την Παρασκευή 11.09.2015, στις 19:00, να βρίσκονται στον Καπνικό Σταθμό, στην οδό Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) για να συμμετέχουν στην συζήτηση που θα έχει ως μοναδικό θέμα τον τρόπο διανομής των σχολικών ειδών στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Η ΕΟΔνΠ ευχαριστεί το Δ.Σ. του συλλόγου Förder- Freundeskreis Elliniko e.V., ομάδα συμπατριωτών μας και φιλελλήνων Γερμανών του Αμβούργου, για την πολύμηνη συνεργασία που οδήγησε στην δωρεά/προμήθεια των σχολικών ειδών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων εκπαιδευτικών, φέτος, περίπου 300 παιδιά των 19 σχολικών μονάδων του Δήμου Κατερίνης, δεν θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε καν τα απαραίτητα σχολικά τους είδη.

Στόχοι της προσπάθειας αυτής, η οποία θα συνεχιστεί με ποικίλες δράσεις εντός των επόμενων εβδομάδων, είναι, να μην στερηθεί κανένα παιδί στον τόπο μας την χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας και να στηριχτούν τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δαπανηρές προμήθειες των σχολικών υποχρεώσεων.


Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν μετά την συνάντηση της Παρασκευής.