Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ζήσης Ζάννας: «Ό,τι και να ψηφίζει ο λαός, μνημόνιο βρίσκει μπροστά του»

Τις θέσεις και τις προγραμματικές αρχές της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας, μιλώντας στην πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ3, το βράδυ της Τρίτης, 15 Σεπτεμβρίου.


Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και στην έξοδο από την κρίση, χωρίς να θέτει ως όριο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και με βασικό εργαλείο την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας.
Ο κ. Ζάννας, σχολιάζοντας το debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη είπε ότι πρόκειται για μια πρόβα συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους θιασώτες των μνημονίων, που έχουν ως μοναδικό σχέδιο να εφαρμόσουν με απόλυτη πιστότητα το 3ο και καταστροφικότερο μνημόνιο για την Ελλάδα. Μάλιστα, τόνισε ότι όσα ακούγονται για ισοδύναμα και για παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης των πολιτών είναι απολύτως αναληθή, καθώς το μνημόνιο προβλέπει αυστηρότατη επιτήρηση που δεν επιτρέπει καμία παρέκκλιση από τα προαπαιτούμενα.
«Το 3ο μνημόνιο είναι το τέλος του Έλληνα αγρότη, του μικρομεσαίου αγρότη και της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», είπε επίσης ο κ. Ζάννας, αναφέροντας τις τραγικές συνέπειες για τον κόσμο της υπαίθρου που θα έχει η εφαρμογή των μέτρων εξουθενωτικής φορολόγησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου θα είναι συγχρόνως και η καταστροφή της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης, με την υπερφορολόγηση και την αύξηση του ΦΠΑ να οδηγεί σύντομα σε περισσότερα «λουκέτα» στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις. Ακόμη, ανέφερε ότι πρόκειται για την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού που δεν πρόκειται να σωθεί με όσα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αν εφαρμοστούν.
Ο κ. Ζάννας άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι μεταλλάχθηκε πλήρως σε ένα μνημονιακό κόμμα, επαναφέροντας ο ίδιος το παλιό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο δήθεν λέει ότι προσδοκά να εκδιώξει, ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζεται να συνεργαστεί μαζί του. «Ο κόσμος ό,τι και να ψηφίζει μνημόνιο του έρχεται. Όταν ψήφισε ΠΑΣΟΚ και «λεφτά υπάρχουν», μνημόνιο του ήρθε, όταν ψήφισε ΝΔ και Ζάππεια,  μνημόνιο του ήρθε, όταν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και αντιμνημόνιο, μνημόνιο του προέκυψε», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ζάννας τόνισε ότι οι πολίτες στηρίζοντας τη Λαϊκή Ενότητα έχουν μία μοναδική ιστορική ευκαιρία να δώσουν μία δημοκρατική απάντηση σε όσους οδήγησαν και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν με την ψήφο τους, όσους παρέμειναν συνεπείς στις δεσμεύσεις τους και τιμούν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.