Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κατερίνη συμμετέχει στην Καμπάνια Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες. (Βίντεο)



Συνεχίζουμε και την Κυριακή 27.09.2015 από τις 10 έως 12 μμ την συλλογή αντικειμένων για τους πρόσφυγες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κατερίνη δράση της πανελλήνιας Καμπάνιας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, μετά από πρωτοβουλία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης. Εκατοντάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στην Ειδομένη, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.



  Στις τρεις περίπου ώρες που διήρκησε η δράση, συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι ήρθαν στο περίπτερο που στήσαμε στην πλατεία Ελευθερίας και πρόσφεραν μια σειρά πραγμάτων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε και να μοιραστούμε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.
  Αρχικά, το μαθητή του νηπιαγωγείου που μας κοιτούσε παραξενεμένος και ζήτησε να μάθει τι κάνουμε. Όταν του εξηγήσαμε τη δράση μας και την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες, έφυγε. Γύρισε σε λίγο, και μας έφερε μια σακούλα με παιχνίδια από το σπίτι του, «για να παίξουν μ’ αυτά κι άλλα παιδάκια, που δεν έχουν».
  Και επίσης, την κυρία που έφτασε λαχανιασμένη με μια σακούλα τρόφιμα, που έκλεισε το μαγαζί της για 10 λεπτά, μήπως και δεν προλάβει να δώσει τα τρόφιμα. «Κι εμάς όταν μας έδιωξαν απ’ τα σπίτια μας, βρέθηκαν άνθρωποι και μας βοήθησαν» μας είπε. «Δεν μπορούμε τώρα εμείς να τους αφήσουμε στην τύχη τους, κυνηγημένους ανθρώπους».
  Δράσεις όπως η σημερινή, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Γιατί, μέσα στις πιο άγριες στιγμές της κρίσης, το όπλο των λαών είναι η Αλληλεγγύη!




νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης