Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη σε ανοιχτή επιστολή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας



  Αγαπητοί φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας,

  Σε απάντηση της ανοιχτής επιστολής που απευθύνατε στους τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέψτε μου να επισημάνω τα εξής:



  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αριστεράς, είναι φύσει και θέσει υπέρ των κινημάτων των πολιτών που αυτοοργανώνονται, που αντιστέκονται ή δίνουν νόημα και μορφή στην έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.
  Στις μέρες της βαθιάς οικονομικής κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί, στήριζε και στηρίζει κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υποστήριξε ανεπιφύλακτα από την πρώτη στιγμή την ΕΟΔνΠ, καθώς μέλη του (όπως και ο υπογράφων) συμμετείχαν ενεργά στις πολυποίκιλες δράσεις της Ομάδας, είτε αυτές αφορούσαν διεκδικητικούς αγώνες (διόδια, χαράτσι ΔΕΗ), είτε αφορούσαν εκδηλώσεις έμπρακτης συμπαράστασης στα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας (κοινωνικό παντοπωλείο-ιατρείο-φαρμακείο), είτε αφορούσαν πρωτοβουλίες απέναντι στις ασύδοτες πρακτικές των μεσαζόντων.

  Τα παραπάνω συνομολογούν τη μόνη επίσημη και μη αμφισβητούμενη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα κινήματα των πολιτών γενικότερα και στην ΕΟΔνΠ ειδικότερα, οι δραστηριότητες της οποίας τιμούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Υ.Σ: Συγχωρέστε με, αλλά δε μπορώ να παρακολουθώ όλα όσα, προσωπικά, λέγονται και γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα σας παρακαλούσα όμως να μην τα εκλαμβάνετε ως θέσεις συλλογικών οργάνων.

με εκτίμηση,

Στέργιος Καστόρης

βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ