Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμος Κατερίνης: Δεύτερη διανομή ροδάκινων στους δικαιούχους της Κάρτας Σίτισης του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης



Τη δεύτερη προγραμματισμένη δωρεάν διανομή ροδάκινων στους δημότες, που είναι δικαιούχοι της Κάρτας Σίτισης του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης, καθώς και σε όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επισιτισμού (ΤΕΒΑ) πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα, διατέθηκαν 15 περίπου τόνοι ροδάκινων άριστης ποιότητας στους δικαιούχους, ενώ μέρος της ποσότητας θα διανεμηθεί και σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Παντοπωλείων.  Η διανομή έγινε στο χώρο της πλατείας Ποντιακής Γενοκτονίας επί της οδού 19ης Μαΐου από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, με την συνδρομή εθελοντών των τοπικών κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων.



Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ολοκληρώνουμε σήμερα στο Δήμο Κατερίνης τη δεύτερη διαδοχικά δωρεάν διανομή ροδάκινων. Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω του Επισιτιστικού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και τους έχει εκδοθεί κάρτα σίτισης. Τις επόμενες περίπου 10 ημέρες, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, για τη διανομή μήλων στους δικαιούχους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ότι για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών. Συνολικά στην Πιερία ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 2000, εκ των οποίων οι 1516 αφορούν τον Δήμο Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD», που πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, καθώς και σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.