Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

AΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ “ΑΓΑΠΗ”.....


Η επίσκεψη του κυρίου Τσίπρα στην Αμερική, συμπίπτει σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί περιπλέκονται περισσότερο, στο τόξο Ουκρανία, Συρία, Μέση Ανατολή, Αν. μεσόγειο, Βόρεια Αφρική. Το προσφυγικό ζήτημα να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού οι λαοί αναγκάζονται να φύγουν από της εστίες τους λόγο των πολεμικών συρράξεων. Και οι συζητήσεις για το Ελληνικό δημόσιο χρέος, να συνοδεύεται με της εκκλήσεις του πρωθυπουργού στο μεγάλο κεφάλαιο, να έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει, αφού το επενδυτικό περιβάλλον γίνεται ευνοϊκό για αυτούς. (Εφαρμογή μνημονίων, καταστρατήγηση εργασιακών, μισθολογικών, κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπλλαγές κ.α.).


Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να σημάνουν συναγερμό στον λαό σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να πάρει δραστήρια μέρος, στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δίνοντας γη και ύδωρ σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε. Η δήθεν αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών στην Συρία, μόνο προσχηματική πρέπει να θεωρηθεί και αποτελεί άλλοθι σε κάποια μελλοντική επέμβαση.
 Το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών περιπλέκεται περισσότερο, με την ανάπτυξη πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην Συρία. Η όποια συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά τα σχέδια, θα έχουν την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα του κυρίου Τσίπρα που απόλαυσε της κολακείες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κύριο Ομπάμα και είναι ένας ακόμα πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τους Αμερικάνους.
Η όποια συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν γίνεται από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Γίνονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού σε ενδεχόμενη νέας γεωστρατηγικής ανακατάταξης που θα διαμορφωθεί από της πολεμικές συρράξεις, πολεμικές συγκρούσεις, με το αθώο αίμα των λαών. Θα μπορέσει  το Ελληνικό κεφάλαιο να πλασαριστεί σε ευνοϊκή θέση άλλων ανταγωνιστικών αστικών τάξεων, π.χ. αστική τάξη Τουρκίας, για να χει πλεονεκτήματα περισσότερα στον ανταγωνισμό των ενεργειακών πηγών και κυρίως των ενεργειακών οδών και κόμβων.
 Οι εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο και ο αιματηρός ανταγωνισμός, θα βοηθήσει το Ελληνικό κεφάλαιο και τα μονοπώλια, στην διευρυμένη αναπαραγωγή του κεφαλαίου, που μαζί με την εφαρμογή των μνημονίων και της αντιλαϊκές - αντεργατικές ρυθμίσεις, θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των κερδών τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους.
 Ο κύριος Τσίπρας λειτούργησε στην Αμερική σαν <<ντίλερ>> που πουλάει την πραμάτεια του. Αφού εγγυήθηκε στους Αμερικάνους ο <<πρώτη φορά αριστερά>>, να παραδώσει πεδία βολής και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, αεροδρόμια, λιμάνια, Ελληνικές φρεγάτες, για την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών. Κάλεσε τμήματα του κεφαλαίου και κυρίως, τμήματα των Ελλήνων ομογενών, να έρθουν να επενδύσουν, επειδή θα βρουν τώρα ένα καλό επενδυτικό περιβάλλον, αφού το <<τσουνάμι>> των μνημονιακών μέτρων, θα ρίξει τους μισθούς των εργαζομένων στα τάρταρα (300 - 400 ευρώ), θα έχουν απαλλαγές από εισφορές στο σύστημα ασφάλισης, φοροαπαλλαγές και πολλά ακόμα προνόμια που προβλέπονται από τα μνημόνια που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αυτή θα ναι η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι ταγοί του αστικού πολιτικού συστήματος, μαζί και ο κύριος <<πρώτη φορά αριστερά>>, κύριος Τσίπρας. Μια <<ανάπτυξη>> ταξική, μονόπλευρη, που θα έχει αναιμικό χαρακτήρα και θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Ενώ ο λαός θα τυραννιέται στον φαύλο κύκλο της κακοπληρωμένης δουλειάς, της ανεργίας, μισοανεργίας, φτώχειας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας. Και παράλληλα θα βομβαρδίζεται με ιδεολογήματα υποταγής και συμβιβασμού, στην κατεύθυνση του μικρότερου κακού και αποδοχής του εργασιακού μεσαίωνα σαν μονόδρομος.
 Περισσότερος κόσμος από άλλη φορά είναι ψυλλιασμένος τι σημαίνει <<πρώτη η δεύτερη φορά αριστερά>>, ακόμα και από κόσμο που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου. Για να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, στην κατεύθυνση του μικρότερου κακού, αλλά και των αυταπατών που αναπαρήγαγε.
 Ο κύριος Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο αποκαλυπτικοί και παράλληλα επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό αποδεικνύεται από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Καμιά αναμονή από τον λαό. Από τώρα να οργανώσει τον αγώνα και την πάλη του, γιατί η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων ξεκίνησε με την νέα φοροεπιδρομή στον λαό. Με ταξική ενότητα των εργαζομένων, με λαϊκή συμμαχία σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, της μικρομεσαίας αγροτιάς - κτηνοτρόφων, των αυτοαπασχολούμενων, μικρών καταστηματαρχών, μικρών εμπόρων, γυναικών, νεολαίας να ορθωθεί τώρα ένα τοίχος λαϊκής αντίστασης, άσχετα με τον καθένα, το τι ψήφισε στις τελευταίες εκλογές. Να καθυστερήσουμε, να ανατρέψουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε της απώλειες που είχαμε τα τελευταία 5 χρόνια, να οργανώσουμε την γραμμή της αντεπίθεσης.
Υπάρχει προοπτική για τον λαό. Και είναι έξω από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, να γίνει ο παραγόμενος πλούτος λαϊκή περιουσία και να υπηρετεί της σύγχρονες κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
 Εκεί βρίσκεται η προοπτική και η διέξοδος για τον λαό από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουν καθημερινά, ακούραστα, με όρους αυταπάρνησης και ανιδιοτέλειας, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ. Για αυτό η ενδυνάμωση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί προϋπόθεση για την λαϊκή νίκη, για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας - εξουσίας.

Σουκατζίδης Απόστολος