Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εδρεύει στην Ιερά Μονή Πεντέλης Αθηνών, έλαβε χώρα η επίσημη έναρξη του Δ΄ Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός».



Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας, που προεδρεύεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στα πλαίσια διεξαγωγής 10 Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021).
Κατά την επίσημη έναρξη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ανέγνωσε μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας, ο οποίος ευχαρίστησε τα Μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής καί της Επιστημονικής Επιτροπής, τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, τον Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Γαβρόγλου εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Βούτση, τον χορηγό και εκδοτικό οίκο «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ», όλους τους παρισταμένους και τόνισε ότι «...Οι 23 εισηγήσεις, οι οποίες θα εκφωνηθούν, θα μας βοηθήσουν να μελετήσουμε εις βάθος το ζήτημα και - γιατί όχι - να πάρουμε μία γεύση της ποικιλίας προσεγγίσεων και των διισταμένων απόψεων που εκφράζονται στην εποχή μας...»

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρία με πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο. Κατά την συνεδρία μίλησαν 6 εισηγητές, Καθηγητές Πανεπιστημίου και ειδικοί επιστήμονες.