Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ



Στις 12-10-2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην αίθουσα  του Εργατικού  Κέντρου με  θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μνημόνια, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί  με  την  Ε.Ε.,  που σφάζουν  τους λαούς  για τα  κέρδη των επιχειρηματικών  ομίλων. Στη σύσκεψη καθορίστηκαν και οι στόχοι για το επόμενο διάστημα.


 Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κομμάτων του κεφαλαίου για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του 3ου   μνημονίου. Όπως τα ισοδύναμα  μέτρα  που ψάχνει η κυβέρνηση  για να  γίνουν δήθεν πιο δίκαια τα μέτρα, με σκοπό τάχα να σώσουμε την πατρίδα κλπ, κακοποιώντας την έννοια των λέξεων και την  ιστορία  του λαού μας. Στην ουσία καλούν τον λαό να αποδεχτεί τους  μισθούς και τις συντάξεις με λίγα ευρώ, να  δουλεύουν οι εργαζόμενοι  χωρίς εργασιακά  δικαιώματα, χωρίς σύνταξη, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών  αγαθών, κλπ., για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Ιδιαίτερη συζήτηση  έγινε και για τον  ρόλο του κυβερνητικού εργοδοτικού  συνδικαλισμού, που  σπέρνει τη σύγχυση, την απογοήτευση, που υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων στηρίζοντας στην ουσία την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Τονίστηκε η ανάγκη  να τους απομονώσουν οι εργαζόμενοι αλλάζοντας  τους συσχετισμούς δύναμης στο Συνδικαλιστικό κίνημα  σαν απαραίτητη προϋπόθεση  για να παίξει  το ρόλο του, έτσι ώστε να σηκώσουν  το κεφάλι οι εργαζόμενοι. 
Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τα συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις  για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην πλατεία της Κατερίνης, καθώς  επίσης να πάρουν  απόφαση για απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Η σύσκεψη κατέληξε σε πρόγραμμα  περιοδειών σε χώρους δουλειάς για να ενημερωθούν  οι εργαζόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε.  και επιπλέον αποφάσισε να συμμετέχει  στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Επιτροπής για την υγεία στις 21/10 στις 11π.μ. στην Περιφερειακή ενότητα   Πιερίας.
Αποφάσισε  να καλέσουμε  τα συνδικάτα, τους εντίμους συνδικαλιστές που δεν έχουν σχέση με την κυβέρνηση και  την  εργοδοσία να σηκώσουν το ανάστημα. Να συμπαραταχτούν  με  το ΠΑΜΕ  διατηρώντας τις όποιες επιφυλάξεις τους, έχοντας  στο κέντρο της προσοχής μας τις  σύγχρονες ανάγκες μας και όχι την  υποταγή.
Κάλεσε  τα συνδικάτα  να  εκφράσουν  έμπρακτα την  ταξική  τους  αλληλεγγύη  μαζεύοντας  τρόφιμα, ρούχα που συγκεντρώνονται  στο στέκι  της  Λ.Ε. και θα διανέμονται  στις οικογένειες που πλήττονται  από την κρίση  του καπιταλισμού, από την πολιτική του κεφαλαίου.  Αποφάσισε να βρεθούμε δίπλα στον άνεργο,  στον απολυμένο, στους εργαζόμενους  που παλεύουν  να  υπογράψουν Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις, στους  εργαζόμενους στα 5αμηνα των δήμων που παραβιάζονται ακόμα και τα κουτσουρεμένα δικαιώματα που τους απόμειναν, κλπ.
Τέλος τονίστηκε ότι το συλλαλητήριο στις  22  Οκτώβρη  είναι η πρώτη  οργανωμένη  απάντηση  στην επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων και πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά προετοιμάζοντας την απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Γραφείο τύπου Π.Α.ΜΕ. Πιερίας