Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΑΜΕ  συνεχίζοντας τη δράση  του  την Τετάρτη  28 Οκτώβρη με μαζική  παρέμβαση στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης ενημέρωσε τους εργαζόμενους   για  τα  μέτρα λαιμητόμο του 3ου  μνημονίου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη βουλή  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλα και την  απάντηση  που ετοιμάζεται να δώσει το ταξικό κίνημα με  την πανελλαδική γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Η  συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πολιτεύεται με όπλο το ψέμα,  την υποκρισία, τον εκβιασμό, τα κροκοδείλια δάκρυα,  παίζοντας θέατρο για να εξαπατήσει το λαό  και να ψηφιστούν  τα νομοσχέδια  φωτιά  που τον φτωχοποιούν για  τα   κέρδη των  επιχειρηματικών ομίλων. 


Αγνοούν  τον λαό, αυτόν που παράγει τον πλούτο. Αδιαφορούν για το ότι δεν μπορεί να ζήσει μέσα σε συνθήκες  φτώχειας και εξαθλίωσης σε μια εποχή όπου ο πλούτος που έχει συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια είναι αμύθητος. Κι όμως όλους αυτούς τους πλουτοκράτες  καπιταλιστές, τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής  που ευθύνονται  για  την καπιταλιστική κρίση τους  αφήνουν στο  απυρόβλητο. Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε  για να κάνει την πιο βρώμικη  δουλειά. Αυτήν που δεν μπόρεσαν να  φέρουν σε πέρας  οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις με τον φόβο  να μην ξεσηκωθεί ο λαός. Επιτίθενται με  σφοδρότητα σε βάρος του  λαού, καταργώντας  ότι κατακτήσεις  απόμειναν.  Προχωρούν  παραπέρα, άμεσα ή έμμεσα   στη μείωση  μισθών και συντάξεων,  καταργούν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα, κλπ,  ότι δηλαδή  δεν  πρόλαβαν  να  κάνουν οι προηγούμενες  κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και λοιπά αστικά κόμματα με τα  δυο μνημόνια. 



Τις πολιτικές  που εφάρμοζαν  οι προηγούμενες κυβερνήσεις της αστικής τάξης, τις  συνεχίζουν  σήμερα  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με  τους συνοδοιπόρους  τους, τα ΜΜΕ,  τα κόμματα της αστικής τάξης, τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό. Η πολιτική  που χαράζουν  και βάζουν σε  εφαρμογή  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χέρι χέρι με  την Ε.Ε. σε βάρος των λαών, προκαλεί πολέμους για να εξασφαλίσουν  νέες  αγορές  στους  επιχειρηματικούς ομίλους τους οποίους υπηρετούν, οδηγώντας  χιλιάδες ανθρώπους στην προσφυγιά, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους  και τις χώρες τους. Αυτή είναι η Ε.Ε.

Το  ΠΑΜΕ  θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα   μέχρι  που οι εργαζόμενοι  να πάρουν  στα χέρια τους  την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν. Για  να ξημερώσουν  καλύτερες  μέρες  για  τον λαό μας, για όλους  τους λαούς, χωρίς   ανεργία,  φτώχεια, εξαθλίωση,  χωρίς εκμετάλλευση  για να μην νιώθουν  οι εργαζόμενοι  ξένοι στις ίδιες τους τις χώρες.

Η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα  πάρει  αγωνιστική  απάντηση  με τη  γενική   απεργία  12 Νοέμβρη  και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Κατερίνης στις 10:30π.μ. 

Γραφείο τύπου ΠΑΜΕ Πιερίας