Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Φιλοζωικά σωματεία Κατερίνης. Το Κυνοκομείο Κατερίνης δεν έχει άδεια λειτουργίας.



Το περιβόητο Κυνοκομείο που ενώ το θαύμαζαν ως πρότυπο με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πήραν από όλη την Ελλάδα την μεγαλύτερη χρηματοδότηση, δυστυχώς στερείται άδεια λειτουργίας.
 Αναρωτιέστε γιατί; Παρακάτω θα λυθούν οι απορίες σας…

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης αν και βρισκόμαστε προς το τέλος του έτους 2015 στερείται αδείας.
Αν και από το 2009 που ξεκίνησε το έργο αυτό και το οποίο θα ολοκληρωνόταν το 2011 μέχρι και σήμερα δεν έχει αποπερατωθεί..


Λόγω λοιπόν αυτής της αδράνειας δεν δικαιούται να έχει άδεια λειτουργίας.
Όλα αυτά τα χρόνια τα 170 σκυλιά που φιλοξενούνταν στο Κυνοκομείο βρισκόταν σε συνθήκες άθλιες λόγω του ότι το έργο ήταν ελλιπές.
Ενώ μέχρι και σήμερα οι βελτιώσεις που έπρεπε να γίνουν δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
Λόγω των υπεράριθμων σκυλιών που φιλοξενούσε το Κυνοκομείο ήταν δύσκολο έως αδύνατο αυτά τα σκυλιά να έχουν σωστή σίτιση, περίθαλψη και φροντίδα.

Τα κελιά αντί για ένα σκυλί, φιλοξενούσαν 2-3 σκυλιά.

Έτσι τα αδύναμα σκυλιά τρέφονταν ελάχιστα αφού υπερίσχυε ο νόμος του ισχυρότερου.
Η κακή κατασκευή των κελιών είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει πολικό ψύχος το χειμώνα και το καλοκαίρι από την υπερβολική ζέστη υπήρχαν περιπτώσεις θερμοπληξίας.

Ακόμα και η θέση που επιλέχτηκε να χτιστεί το Κυνοκομείο είναι λάθος, (εντός του Βιολογικού Καθαρισμού) που έπρεπε να είναι τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακρύτερα.
Μύγες, κουνούπια και διάφορα ζωύφια επιτείνανε το πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα λάβει πολύ σοβαρά η Κτηνιατρική Υπηρεσία όταν θα προσκληθεί σε έλεγχο για να δοθεί η άδεια λειτουργίας του Κυνοκομείου.

Περί στα μέσα του 2014, 40 σκυλιά αφέθηκαν ελεύθερα.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το φιλοζωικό σωματείο «Συμμετέχω» με παρέμβαση του στον Εισαγγελέα Κατερίνης πήρε εντολή μη επανένταξης των σκυλιών.

Για αυτή την ενέργεια δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των φιλοζωικών σωματείων ούτε της «πενταμελής επιτροπής» ως όφειλαν βάση νόμου.
Ενώ δεν πήραμε απάντηση για το που πήγαν αυτά τα σκυλιά.
Η μόνη απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν έχουμε έννομο συμφέρον να γνωρίζουμε.

Η τύχη αυτών των σκυλιών αγνοείται…

Στις 6-11-2014, σε συνεδρίαση της πενταμελής επιτροπής του Δήμου Κατερίνης, οι εκπρόσωποι του Δήμου ζήτησαν να οριστούν σημεία επανένταξης των σκυλιών που αυτοί έκριναν ικανά να επανενταχθούν
Ενώ στο πρακτικό με ομόφωνη απόφαση ήταν να επανενταχθούν το πολύ 30 σκυλιά δυστυχώς έβγαλαν 80 σκυλιά εν αγνοία των φιλοζωικών σωματείων που συμμετέχουν στην πενταμελή επιτροπή.
Η τύχη των συγκεκριμένων σκυλιών είναι άγνωστη, ενώ κάποια από αυτά που φιλόζωοι γνώριζαν βρέθηκαν νεκρά…
Να σημειωθεί ότι από τα 80 σκυλιά που αφέθηκαν ελεύθερα, τα περισσότερα ήταν άρρωστα και έχρηζαν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης.

Στις 1-7-2015 σε συνεδρίαση της πενταμελής επιτροπής του Δήμου Κατερίνης μας ανακοίνωσαν ότι τα εναπομείναντα σκυλιά (24) στο Κυνοκομείο Κατερίνης αν δεν τα υιοθετούσε κάποιος θα έπρεπε να θανατωθούν με ευθανασία…

Σκοπός τους ήταν να αδειάσει το Κυνοκομείο εντελώς από σκυλιά…

Παρότι μας υποσχέθηκαν ότι θα μας έδιναν τον ιατρικό φάκελο κάθε σκυλιού και φωτογραφίες ώστε να μπορέσουμε να βρούμε φιλόζωους που θα τα υιοθετούσαν, μέχρι σήμερα δεν μας έχουν δώσει τίποτα, ούτε έχουμε καμία ενημέρωση.

Εύλογο είναι πλέον το ερώτημα, της λειτουργίας της πενταμελής επιτροπής του Δήμου Κατερίνης αφού δεν δίνεται καμία σημασία στα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας, ενώ παραγκωνιζόμαστε συνεχώς μιας και υπερισχύει πάντα η δική τους πλειοψηφία…

Όλα τα παραπάνω δυστυχώς αποδεικνύουν την απαξίωση του Δήμου Κατερίνης τόσο προς τα φιλοζωικά σωματεία αλλά και στα ζώα.

Με τιμή, τα  φιλοζωικά σωματεία:

«ΑΡΓΟΣ»
«ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»
«ZEUS»