Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' Σ.Ε. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η  ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Άνεργοι  και Άνεργες ,  εργαζόμενοι  και  υποψήφιοι  άνεργοι,
Η ανεργία  δεν μπορεί  να είναι  το μέλλον   μας. Ούτε  πρέπει  να αποδεχτούμε   την   εργασιακή   ζούγκλα  που  οικοδομούν  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η  Ε.Ε.  και  όσοι  υπερασπίζονται  τον καπιταλισμό.
Η  ανεργία είναι  γέννημα  θρέμμα του  καπιταλιστικού συστήματος  και οι άνεργοι  είναι  ο  εφεδρικός  στρατός   που χρησιμοποιούν  οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους   για να  μειώσουν  το κόστος  της εργατικής δύναμης.


Εκεί  στοχεύει  η αντικατάσταση της  μόνιμης και σταθερής  δουλειάς,   με  ότι το πιο αντιδραστικό,   το  πιο ελεεινό, νομικό  εργασιακό πλαίσιο  που ψήφισαν  όλες οι κυβέρνησης  από το 1982  μέχρι  σήμερα. Αυτό είναι οι  δίμηνες , οι τρίμηνες ,  οι πεντάμηνες  συμβάσεις, η εκ περιτροπής  εργασία, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας,  οι απολύσεις, κλπ. Αυτές  οι αντιδραστικές  αλλαγές  υπηρετούν  μόνο  το  κεφαλαίο  στην προσπάθεια του για  ακόμα  περισσότερα  κέρδη. Τα στοιχεία  που  δημοσίευσε  το ΣΕΠΕ είναι αμείλικτα . 
Μόνο  στην  τελευταία  5ενταετια  χάθηκαν 737.878 θέσεις  μισθωτής  εργασίας, ενώ  η μερική απασχόληση  έφτασε τους 412.000  και η εκ περιτροπής εργασία  τους 102.000. Τα ποσοστά  των ανέργων που δικαιούνται  το  πενιχρό  επίδομα ανεργίας είναι  μόλις το 10% των ανέργων.  Τραγικά  είναι  και  τα στοιχεία  των μισθωτών εργαζομένων. Το  30%  παίρνει  μισθό κάτω από  600 ευρώ μικτά, ενώ το 60% των μισθωτών έχει μισθούς  κάτω των 1.100 ευρώ μικτά. Οι νεότερες ηλικίες από 15 έως 19  ετών  έχουν μισθό μόλις 271,93 ευρώ μικτά. Όλα τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται σε ανοδική  πορεία.  Αυτό το μέλλον μας  επιφυλάσσει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ε.Ε. και τα κόμματα που υπερασπίζονται  τη  σαπίλα του καπιταλισμού.
 Συνάδελφοι και  Συναδέλφισσες,
 Μέχρι πότε θα σκύβουμε  το κεφάλι  και  ο φόβος  θα κυριεύει  τη σκέψη  μας,   υποθηκεύοντας  το  μέλλον  μας, το μέλλον των παιδιών μας,  στη λογική  να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί  και αυτό όχι πάντα;  Δουλειά χωρίς δικαιώματα. Μέχρι  πότε  θα  μειώνουμε  ακόμα  παραπέρα  τις απαιτήσεις  της  ζωής; Τι πρέπει ακόμα να μας κάνουν  η  κυβέρνηση, η  Ε.Ε.  και τα αφεντικά,   για να πειστούμε  οτι όσο  εμείς, θα  σκύβουμε το κεφάλι τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται;
Συνάδελφοι κ Συναδέλφισσες 
Υπάρχει λύση  και αυτήν  την κρατάμε  στα χεριάς μας. Ο  δρόμος  της  οργανωμένης  πάλης   μέσα από το   σωματείο είναι  αυτός  που  μπορεί  να μας οδηγήσει στο να κατακτήσουμε  τα πάντα και πρώτα από   όλα τον πλούτο που παράγουμε. Είναι  ο  δρόμος  που τρέμει  η  κυβέρνηση και  η εργοδοσία. Ότι  κέρδισε μέχρι σήμερα η εργατική τάξη  ήταν  μέσα από  σκληρούς ταξικούς  αγώνες  ενάντια στο  κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις  τους. Τίποτα  δεν μας χάρισαν.
 Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε   για να διεκδικήσουμε  ένα καλύτερο αύριο. Γι’ αυτό  βρισκόμαστε σήμερα εδώ  για να διεκδικήσουμε  μαζί , για όλους τους ανέργους . 
Επίδομα  ανεργίας  600 ευρώ για όλους  τους ανέργους  χωρίς προϋποθέσεις  στο διάστημα που είναι άνεργοι 
1000 ευρώ  έκτακτο   βοήθημα  για όλους τους ανέργους  ενόψει των  Χριστουγέννων.
Θεώρηση  όλων των  βιβλιαρίων υγείας  ανεξάρτητα από  τα ένσημα που έχει ο κάθε άνεργος.
Μείωση  κατά  50%  στο ρεύμα, το νερό,  και στις τιμές  των εισιτηρίων σε όλα τα μέσα  μαζικής μεταφοράς.
Διαγραφή   όλων των τόκων  από τις τράπεζες, για την πρώτη  κατοικία, σταμάτημα των δόσεων  Και καμία κατάσχεση  όσο ο εργαζόμενος είναι άνεργος. 
ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

3 Δεκέμβρη 10:30πμ συμμετέχουμε στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης


Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καλεί τους εργαζόμενους  να απαιτήσουμε οργανωμένα  μέσα από τη  Σωματειακή  Επιτροπή και το συνδικάτο,  να  εφαρμόσει ο Δήμος στην ολότητα τους  τις δύο εγκυκλίους.
Ακόμα  διεκδικούμε την επέκταση των συμβάσεων  εργασίας όπως κάνουν  σε 21  δήμους της χώρας  οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινής ωφέλειας και σε πολλές περιπτώσεις  έχουν τη συμπαράσταση  και των συλλόγων των δήμων, ώστε   οι  εργαζόμενοι στα εν λόγω προγράμματα να έχουν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας. Οι δήμοι έχουν δικαίωμα να κάνουν  επέκταση των συμβάσεων  κατά δύο μήνες, αν δεν ακολουθήσουν την πεπατημένη  του ρουσφετιού.
Καλούμε τα Δημοτικά  Συμβούλια να πάρουν  απόφαση  για επέκταση  των    συμβάσεων  εργασίας  για τους πάνω από 500 εργαζόμενους στο νομό μας.
Η   Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου καλεί το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας να πάρει απόφαση και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας. Να  συντονίσουμε τον αγώνα μας γιατί  εδώ που έφεραν  εμάς, σίγουρα αργά ή γρήγορα  θα οδηγήσουν και εσάς. Άλλωστε το μοντέλο των εργασιακών  σχέσεων που εφαρμόζουν  οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου  είναι η απασχόληση, η  σύγχρονη  μισθωτή  σκλαβιά. Αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, ενωμένα για να σταματήσουμε  τον κατήφορο, οι νεότερες γενιές, τα παιδιά μας δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ! 
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμ