Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Άποψη του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη σχετικά με την απάντηση της ΝΕ Σύριζα Πιερίας στον κο Τσολακίδη



 Αδυνατώ να κατανοήσω την ανούσια απάντηση της ΝΕ Σύριζα Πιερίας στον κο Τσολακίδη. Αδυνατώ ειλικρινά να κατανοήσω την έκπληξή των 3 (κυβερνητικών πια) βουλευτών του Σύριζα Πιερίας στους κατά τα λεγόμενά τους, αγοραίους προσωπικούς χαρακτηρισμούς όταν ολόκληρη η προεκλογική τους καμπάνια σε τέτοιους και μόνο χαρακτηρισμούς είχε στηριχθεί.
   Αδυνατώ να κατανοήσω την ίδια εδώ και χρόνια δικαιολογία τους πως δεν είναι όλοι ίδιοι.
Αδυνατώ επίσης να κατανοήσω την επιλογή του συντάκτη του κειμένου να χρησιμοποιήσει τόσο κραυγαλέα το χαρακτηρισμό «αυριανισμός» και τη φράση «άκρως χυδαίους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εναντίον βουλευτών που δεν πρόλαβαν καν να δοκιμαστούν στις βουλευτικές τους καρέκλες».


Ένας χρόνος δε σου έφτασε Χάρη Τζαμακλή για να απαιτήσεις την ακύρωση του νόμου Ρέππα-Βορίδη και να παλέψεις για αυτήν.
Ένας χρόνος δε σου έφτασε Μπέττυ Σκούφα για να κάνεις την επανάστασή σου και να απαιτήσεις την κατάργηση του 4264/2014 περί λαϊκών αγορών, ο οποίος, στην πράξη, οδηγεί εμάς τους καταναλωτές αλλά και τους παραγωγούς  κατευθείαν στην αγκαλιά των εμπόρων, των μεσαζόντων και των σούπερ μάρκετ.
Λίγοι μήνες Στέργιο, ήταν υπεραρκετοί για να σκοτώσεις ΚΙ ΕΣΥ, ό,τι πολυτιμότερο σου είχε απομείνει. Το αξιοπρεπές αριστερό παρελθόν σου και η εργατική σου μαγκιά. Πούλησες για 30 αργύρια εκείνο το καθαρό σου βλέμμα με αντάλλαγμα λίγα γραμμάρια κοινοβουλευτικής πρέζας.

   Κατανοώ την αγανάκτηση (ακόμη και την οργή) των 3 βουλευτών και της ΝΕ Σύριζα Πιερίας καθώς ενώ κάποτε και οι ίδιοι αντιδρούσαν στην αδικία και αντιστέκονταν και πάλευαν καθημερινά (έστω και σε θεωρητικό επίπεδο) για να απαλύνουν τουλάχιστον όσο μπορούν τις επιπτώσεις της κρίσης των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων τώρα οι ίδιοι βρίσκονται στη δυσάρεστη μα καλοπληρωμένη θέση να είναι τα φερέφωνα της νυν μνημονιακής κυβέρνησης ψηφίζοντας ό,τι τους επιβάλλει η στυγνή κομματική γραμμή την οποία πιστά τηρούν και την οποία ονομάζουν «συνείδηση».

   Κατανοώ επίσης το θυμό τους και την αγανάκτησή τους, όταν ακούν από τον κόσμο να λέει πως είναι ίδιοι με τους προηγούμενους. Είναι ειλικρινά σαν ένα κακόγουστο αστείο να έχεις γίνει τόσο σύντομα σαν τα μούτρα όλως όσων κατηγορούσες.
Κατανοώ ακόμη ακόμη και την ανάγκη τους να απαντήσουν, θεωρώ όμως πρόστυχο, ανέντιμο και φτηνό εκ μέρους τους, να μην έχουν τίποτα ως τώρα να απαντήσουν σχετικά με τα νέα μέτρα φορολόγησης των αγροτών, σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, σχετικά με τις κατάπτυστες αλλαγές στο ασφαλιστικό ή με τις αυξήσεις του ΦΠΑ στα νησιά. Και φυσικά δεν ακούστηκε «κιχ» για τη νέα υπερφορολόγηση των ΙΧ αυτοκινήτων μα ούτε και για τις επερχόμενες κατασχέσεις σπιτιών και για τα κόκκινα δάνεια.

   Κατανοώ την επίπλαστη και αργοπορημένη τους  δήθεν αυτοκριτική  διότι όπως οι ίδιοι παραδέχονται «η κυβέρνησή μας δεν κατάφερε να κάνει πράξη πολλά καλά απ' όσα είχε εξαγγείλει, ή να ακυρώσει τα κακώς κείμενα».

   Τέλος με δέος, με πραγματικό αριστερό δέος, διάβασα πως οι βουλευτές του Σύριζα «δεν πρόκειται να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με τα κινήματα των πολιτών, πρωτεργάτες και συνοδοιπόροι των οποίων ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε.»
Ως μέλος κι εγώ των κινημάτων (φυσικά όχι τόσο ενεργό όσο εσείς, εξάλλου είμαι πολύ μικρός για να γίνω βουλευτής ακόμη) θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή.

Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος και μόνο. Οι καλές προθέσεις σας, τις οποίες πλέον εδώ και καιρό αμφισβητώ, δε με πείθουν πια, πόσο μάλλον όταν είναι πληρωμένες με βουλευτική αποζημίωση.

Επίσης χαίρομαι που θα βρίσκεστε και οι 3 βουλευτές, Μπέττυ, Χάρη και Στέργιο στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Ελπίζω να μη έχετε κοντά σας, ακόμη μια φορά την διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Εξάλλου τι έχετε να φοβηθείτε..

Καμιά ανοχή εκ μέρους μου στην κομματική σας πλήξη, στη χυδαία προεκλογική σας πλήξη και στην πλήξη όλων εκείνων των τίποτα που μέσω εκλογών προσπάθησαν απεγνωσμένα να γίνουν κάτι. Καμιά ανοχή στο ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, καμιά ανοχή σε εκείνους που ειρωνικά μας λένε ονειροπόλους, καμία ανοχή σε όσους αλλάζουν εύκολα γνώμη είτε επειδή βολεύτηκαν, είτε επειδή θα βολευτούν, είτε επειδή από το τίποτα απέκτησαν βουλευτικό μισθό, είτε επειδή θέλουν στήριξη για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, είτε επειδή προσδοκούν να γίνουν διοικητές σε νοσοκομεία και λοιπούς οργανισμούς.

ΥΓ. Δεν ξεκινάς από την Καισαριανή για την απότιση φόρου τιμής στους εκτελεσθέντες, για να καταλήξεις στον Παυλόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σίγουρα δεν ξεκινάς από τη Genova το 2001 στην διαμαρτυρία κατά της Συνόδου των G8 για να ψηφίσεις το 3ο (χειρότερο όλων) μνημόνιο. Επίσης κάποιος κυβερνητικός βουλευτής του νομού ελπίζω να έχει απάντηση στο γιατί τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη "πρώτη φορά αριστερά" είναι ακόμα ακριβότερα από την "τελευταία φορά δεξιά"; Και γιατί παρακαλώ είναι προσβολή για τους 3 βουλευτές να χρησιμοποιεί κάποιος σκληρούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και δεν είναι προσβολή το ότι όντως οι χαρακτηρισμοί αυτοί ισχύουν;

ΥΓ. "Κι αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί, ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο, εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε «ναι, είμαστε» "