Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαση. Το άνθο-ημερολόγιο της Φανής Τσεντικίδου. (Φωτογραφίες-βίντεο)


Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης η κ. Φανή Τσεντικίδου-Ζέττα, παρουσίασε ένα ημερολόγιο, το οποίο αποτελεί καθημερινό οδηγό και σύμβουλο για τον μαθητή αλλά και τον εκπαιδευτικό.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με την συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Την παρουσίαση έκαναν η δασκάλα κ. Μαργαρίτα Αμανατίδου, μαζί με την επίσης δασκάλα Μαριάννα Τσάπουρνα, καθώς και δυο μαθήτριες, η Χρύσα Κανταρτζή από το 15ο Δημοτικό Σχολείο και η Μαρί-Κλαίρ Λιακοπούλου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Την παρουσίαση προλόγισαν οι διευθυντές των δυο σχολείων Νίκος Ναχόπουλος και Κώστας Μισαηλίδης.


Η αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου ήταν γεμάτη από γονείς και εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων καθώς και από τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων.


Το ημερολόγιο από καλαισθητικής πλευράς είναι άψογο και δουλεμένο με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να κερδίζει από την αρχή τον αναγνώστη. Τα χρώματα, οι εικόνες και τα διακοσμητικά είναι ταιριαστά τοποθετημένα, το ένα με το άλλο. Επίσης, το σχήμα και το μέγεθος είναι βολικό και εξυπηρετεί το λόγο που φτιάχτηκε.
Όσο δε αφορά στο περιεχόμενο, εκεί είναι κυρίως η ουσία του θέματος. Περιέχει ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό σχεδόν για κάθε μέρα του χρόνου και παράλληλα χώρο για τις απαραίτητες σημειώσεις που απαιτούνται σε ένα ημερολόγιο.
Η συγγραφέας έχει ανθολογήσει λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα, που αποτελούν διαχρονικής αξίας κείμενα και τα οποία χρειάζεται να γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα γράμματα. 
Επίσης το ανθο – ημερολόγιο, όπως είναι και ο τίτλος του, περιέχει αφιερώματα σε γιορτές και επετείους και μας διευκολύνει όταν αναζητούμε αυτές τις αναφορές.



H κ. Φανή Τσεντικίδου – Ζέττα,  υπηρέτησε ως δασκάλα σε διάφορα σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού. Συνέχισε τις  σπουδές και την επιστημονική της κατάρτιση σε ανώτερο επίπεδο.  Τίμησε τη θέση της και το έργο της και ολοκλήρωσε την επαγγελματική της πορεία ως διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Καλλιθέας.