Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στον ΠΑΛΑΜΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
     
       Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δήμου Παλαμά - Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί η Σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία θα πάρει αποφάσεις για πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθορίζοντας και τις αναβαθμισμένες μορφές πάλης.
      Καλούμε σ’αυτή τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη τη Ελλάδα, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος. Για να οργανώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.


     Στην πρόσφατη Πανθεσσαλική Σύσκεψη των Μπλόκων οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις που άρχισαν στις αρχές Νοέμβρη, στήνοντας με τα τρακτέρ μας μπλόκα σε κομβικά σημεία των τεσσάρων θεσσαλικών νομών από την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
        Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων, πάρθηκε επίσης απόφαση να ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, για τις 4 ή τις 5 Δεκέμβρη, όπου οι εκπρόσωποι του οργανωμένου αγωνιστικού αγροτικού κινήματος θα θέσουν το πλαίσιο των αγροτικών διεκδικήσεων.
       Αποφασίσαμε, ακόμα & παράλληλα με το στήσιμο των μπλόκων, να οργανώσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ και στις τράπεζες, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στις απειλές που εκτοξεύονται για κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και για κατάσχεση σπιτιών και χωραφιών όσων χρωστούν λογαριασμούς και δάνεια κι αδυνατούν να τα ξεπληρώσουν. Αλλά και στις Εφορίες για να καταγγελθεί η φορολογική επιδρομή σε βάρος της αγροτιάς που εξαπολύουν ΕΕ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το τρίτο μνημόνιο.
       Η κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος για τους μικρομεσαίους αγρότες. Ο προϋπολογισμός που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή προβλέπει, ως πρώτη δόση, αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 20% και της προκαταβολής φόρου από το 27,5%, στο 75%, έως και τριπλασιασμός των εισφορών του ΟΓΑ, μείωση κατά 50% της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, ενώ ήδη έχει αυξηθεί στο 23% ο ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, έχει επιβληθεί ΕΝΦΙΑ και στα χωράφια κ.λπ.
        Ζητούμε εδώ και τώρα να αρθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και όσα πρόκειται να ψηφιστούν, που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε και να καλλιεργήσουμε τη γη μας !

        Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να "σηκωθούν" εστίες αντίστασης, ώστε να μπορέσουμε να πιέσουμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, που εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων. Είναι ανάγκη η κοινή δράση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα. Γι’αυτό την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη οι αγρότες όλης της χώρας θα πάρουμε μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των νομών και σε επαρχιακές πόλεις.