Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

«Γκολ» αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης για τους συναθρώπους μας που έχουν ανάγκη


Σε ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως φιλική και ζεστή και με πρωταγωνιστή την αγάπη , την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, διεξήχθη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης ( γήπεδο ποδοσφαίρου «ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ»), ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μελών του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας “ΠΙΕΡΕΣ. Ήταν μια ξεχωριστή φιλική αναμέτρηση καθώς οι δυο Σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις... ποδοσφαιρικές τους ικανότητες με σκοπό την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μέσω της συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διαρκείας αντί της καταβολής εισιτηρίου στην είσοδο του γηπέδου.



Οι συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυο συλλόγων, παρακολούθησαν και στήριξαν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα τον αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων , ενώ τα μέλη των ομάδων οπλισμένα με χαμόγελο και όρεξη, χάρισαν στο κοινό ένα θέαμα πλούσιο σε γκολ. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος εισερχόμενος στην αθλητικό χώρο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις διοικήσεις των συλλόγων για την αξιέπαινη ανθρωπιστική πρωτοβουλία, συνεχάρη τα μέλη των ομάδων για την ευγενική διάθεση προσφοράς προς τον πλησίον, ενώ στη συνέχεια κήρυξε και την έναρξη του φιλικού αγώνα.



Οι Πρόεδροι των δυο Συλλόγων έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ανθρωπιάς τονίζοντα τη σπουδαιότητα της προσφοράς και αλληλεγγύης στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βιώνει η χώρα, επισήμαναν πως πάντοτε και οι δυο Σύλλογοι θα είναι αρωγοί σε ανάλογες κοινωνικές δράσεις και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Επίσης, εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όσους βοήθησαν σημαντικά στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα, απηύθυναν ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου “ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ” για τη συμβολή τους φιλοξενώντας στο χώρο τους την εκδήλωση, προς τις επιχειρήσεις – χορηγοί “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε”και “Ψηφιακές Εκτυπώσεις - ΓΡΑΦΗΜΑ” οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο στηρίζοντας έμπρακτα αυτή τη φορά το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας (ΕΠΣ) η οποία παρείχε ανιδιοτελώς την κάλυψη της διαιτησίας, καθώς και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, η οποία δια της παρουσίας της παρείχε την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη για την ασφάλεια των μελών των ομάδων.



Στο τέλος του αγώνα η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας “ΠΙΕΡΕΣ” κ. Γκριμούλα Μαρία προσέφερε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» κ. Σιαμάτρα Δημήτριο έναν πίνακα με τον Βυζαντινό Ναό Παναγίας Κονταριώτισσας, ενώ οι Πρόεδροι των δυο Συλλόγων απένειμαν τιμητικούς επαίνους προς τα μέλη των ομάδων ως ελάχιστη αναγνώριση της συμμετοχής τους στον ανωτέρω κοινωνικό σκοπό.
 

Εκ των ΔΣ των Συλλόγων