Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Το ημερολόγιο του Γυμνασίου Κορινού


Με την έκδοση ενός εξαιρετικά καλαίσθητου ημερολογίου υποδέχεται η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κορινού το 2016! Φυλλομετρώντας κανείς τις σελίδες του νέου ημερολογίου μεταφέρεται νοερά σε παλιότερες εποχές κι έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον τρόπο ζωής, τις εργασίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις των ανθρώπων της περιοχής μας πολλές δεκαετίες πίσω. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση η οποία ξυπνά μνήμες από το παρελθόν και σίγουρα έχει ιδιαίτερη αξία για τους κατοίκους του Κορινού, της Νέας Τραπεζούντας και των γειτονικών χωριών.



Για τη δημιουργία του ημερολογίου συνεργάστηκαν καθηγητές, γονείς και μαθητές του σχολείου μας, ενώ την οργάνωση του φωτογραφικού υλικού επιμελήθηκε η φιλόλογος κυρία Κυριακή Ξηρού. Ιδιαίτερα σημαντική συμβολή είχαν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή (Σύλλογος Κουμπαγιωτών «Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης», Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος», Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης»), οι οποίοι ιδιαίτερα πρόθυμα μας παραχώρησαν το φωτογραφικό υλικό που διατηρούν στα αρχεία τους.



Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση των ημερολογίων θα διατεθούν για την κάλυψη επειγουσών λειτουργικών αναγκών του σχολείου, καθώς και για τις εκδρομές και εκδηλώσεις των μαθητικών κοινοτήτων.