Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ένωση Συγγραφέων Πιερίας: Μεγάλο στοίχημα για εμάς να βάλουμε την πόλη να ξαναβρεθεί σε ένα πνευματικό επίπεδο.


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ήταν εκεί.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων κ. Ευγένιος (Ολύμπιος) Παπαδόπουλος αφού μας καλωσόρισε και ζήτησε την στήριξη και συνεργασία του τύπου της πόλης, αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

Αυτή η πόλη μπορεί να φανεί και πνευματική γιατί είναι και πνευματική. Σκοπός και κεντρικός στόχος μας είναι να ενώσουμε όλες εκείνες τις πνευματικές φωνές που είναι τώρα σκόρπιες και να τις κάνουμε μια οικογένεια.



Αυτός ο τόπος χρειάζεται και πρέπει να έχει μια Ένωση Συγγραφέων!

Περισσότεροι των 100 οι συμπολίτες μας από όλη την Πιερία που έχουν γράψει το λιγότερο ένα σύγγραμμα.

Οι πόρτες της Ένωσης Συγγραφέων είναι ανοιχτές για όλους.

Για το 2016 ετοιμάζουμε ένα καλεντάρι εκδηλώσεων το οποίο θα είναι σε ετήσια βάση και σε αυτό θα εντάξουμε συγκεκριμένες εκδηλώσεις και ορισμένες από αυτές θα αφορούν και θα ακολουθούν σημαντικές και ιστορικές ημερομηνίες και επετείους.

Θα έχουμε συνεργασίες με αρκετούς φορείς όπως πχ την Εστία Πιερίδων Μουσών, διάφορα φεστιβάλ, την τοπική αυτοδιοίκηση (Αικατερίνεια κ.α.).

Η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας έχει και θα δείξει αγωνιστικό χαρακτήρα σε μεγάλα ζητήματα τόσο πνευματικού όσο και κοινωνικού χαρακτήρα, με άποψη και λόγο.

Θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην δημιουργία και τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των σχολείων μας με έργα τοπικών συγγραφέων.

Θα βγούμε μπροστά, θα πρωτοστατήσουμε και σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε εμείς το πλαίσιο συνεργασιών με τους εκδοτικούς οίκους.
Ο συγγραφέας που θα ξεκινάει μια καινούργια συνεργασία με έναν εκδοτικό οίκο θα έχει την στήριξη της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.



*Η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας έχει ήδη εφτά μήνες ζωής ( Ξεκίνησε την λειτουργία της τον Μάιο του 2015) και έχει να δείξει πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις μέσα σε αυτό το διάστημα.
Αριθμεί περισσότερα από πενήντα εγγεγραμμένα μέλη και καθημερινά γίνονται νέες εγγραφές.

 Το Δ.Σ της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας:

Πρόεδρος: Ευγένιος (Ολύμπιος) Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος: Θεοχαρης Μπικηρόπουλος
Γεν. γραμματέας: Αργύρης Ολοκτσίδης
Ταμίας: Αγγελος Αγγελίδης
Κοσμήτορας: Βιβή Κοντοπούλου

Μέλη:

Καραμανώλας Αλέξης
Κόσυβας Θάνος
Παπαδημητρίου Μάγδα
Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Αναπληρωματικό μέλος:

Γιώτα Τσερτεκίδου