Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου το απόγευμα, συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης κατά του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Πιερία.


Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στην ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών που έγινε σήμερα το απόγευμα στην Ανδρομάχη.
Αποφασίστηκε επίσης να κυκλοφορήσουν αφίσες, ηχητικά μηνύματα και έντυπα σε όλη την πόλη ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για το θέμα των προσφύγων και τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση στο Σβορώνο την Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα πίσω από την εκκλησία.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσαν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή για τον Δήμο Κατερίνης» κ. Νίκος Μακρίδης, το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κ. Ηλίας Τσολακίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Φώτης Δρούγκας, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, κ. Καραφουλίδης Κώστας και πολλοί πολίτες.

Διαβάστε μερικές από τις τοποθετήσεις που έγιναν στην συγκέντρωση:




Καραφουλίδης Κώστας:

Ο βουλευτής κ. Κουκοδήμος λέει ρητά και κατηγορηματικά όχι στο να έρθουν οι πρόσφυγες στην Ανδρομάχη.
Όπως δεν μας ενημέρωσαν και δεν αιτιολόγησαν για το θέμα των προσφύγων ότι θα γίνει στην Ανδρομάχη, έτσι και εμείς λέμε ένα μεγάλο όχι και θα το αιτιολογήσουμε όταν και αυτοί αιτιολογήσουν την απόφαση τους.
Είμαστε κατά της πολιτικής των τετελεσμένων αποφάσεων.










Νίκος Μακρίδης:

Εγώ είμαι εδώ και λέω την άποψη μου.
Όποιος δεν συμφωνεί να έρθουν οι πρόσφυγες στην Κατερίνη, να βγει μπροστά και να το πει, και πρώτος ο Δήμαρχος ο κ. Σάββας Χιονίδης.







Ηλίας Τσολακίδης:

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα συνεδριάσει την Τρίτη το βράδυ για να αποφασίσει ποια θα είναι η στάση της στο συγκεκριμένο θέμα. Οι γιατροί του κόσμου που επικοινώνησα μαζί τους δεν γνωρίζουν τίποτα για το κέντρο υποδοχής.

Κωνσταντίνος Μεταξάς:

Θέλουμε όλο τον κόσμο μαζί μας, πολίτες, βουλευτές , Δήμο, περιφέρεια κ.α.



* Θα πρέπει όμως να σχολιάσουμε και κάτι που δεν μας άρεσε από την χθεσινή συγκέντρωση.

Την φραστική "επίθεση" που δέχτηκε το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, κ. Ηλίας Τσολακίδης από παρευρισκόμενους στην συζήτηση.

Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι από την στιγμή που πήρε τον λόγο ο  κ. Τσολακίδης, δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αναλύσει τις θέσεις του (που όπως δήλωσε ήταν προσωπικές και όχι της ομάδας) γιατί συνέχεια τον διέκοπταν και του γινότανε φραστικές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο κ. Τσολακίδης σε πρώτη φάση να βγει εκτός αιθούσης, όπου και εκεί συνεχίστηκαν οι έντονες φραστικές επιθέσεις στο πρόσωπο του, και τελικά να αποχωρήσει και από τον εξωτερικό χώρο.

Όταν κάνεις μια ανοιχτή συγκέντρωση, δεν στερείς τον λόγο από κάποιον που θέλει να μιλήσει. Του δίνεις το δημοκρατικό δικαίωμα να πει την άποψη του, συμφωνείς ή δεν συμφωνείς. Και μετά εφόσον έχεις διαφορετική άποψη, με επιχειρήματα υποστηρίζεις την δικιά σου. Σε καμία περίπτωση δεν του στερείς τον λόγο, σε καμία περίπτωση δεν τον αναγκάζεις να αποχωρήσει.

Αυτή η λογική πιστεύουμε ότι υπάρχει στις δημοκρατικές κοινωνίες, η τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο δημιουργήθηκε από την ένταση της στιγμής και από το φορτισμένο κλίμα που υπάρχει σε όλους μας και ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από κανέναν για το αντίθετο.
Και ότι όσοι παρευρέθηκαν στην χθεσινή συγκέντρωση, είχαν σαν μοναδικό σκοπό την εύρεση της καλύτερης λύσης για το θέμα του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή μας.

Όταν συζητάς βρίσκεις λύσεις...



Κανταρτζής Μιχάλης.