Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΓΩΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΤΣΟΚΑΠΑ


Η Εταιρεία Πιερικών Μελετών- Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης αποχαιρετά με ιδιαίτερη θλίψη έναν από κορυφαία μέλη της. Τον άνθρωπο της δημιουργίας και της προσφοράς. Τον άοκνο εργάτη του πολιτισμού και όχι μόνο. Τον Κλέαρχο Γώττα, τον Κλέαρχό μας, τον πρόεδρό μας.
  Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος, δημιουργικός και αεικίνητος σε όλους τους τομείς της ζωής του. Ιδιαίτερα στα θέματα της τέχνης και του πνεύματος, αφήνοντας μοναδική παρακαταθήκη σε εμάς τους συνεχιστές της πολυποίκιλης διαδρομής της Ε.Π.Μ. Κατερίνης.


  Διατέλεσε γεν. γραμματέας και για πολλά χρόνια πρόεδρος της Εστίας, την οποία ανέβασε ψηλότερα στα σκαλιά του πολιτισμού με τη δημιουργία τμημάτων χορωδίας, χορευτικού, πιερικού θεάτρου, καταξιώνοντας παράλληλα όλα τα τμήματα του συλλόγου σε παγκόσμιο επίπεδο.
  Γνωρίζουμε όλοι ότι το έτος 1971 ο Κλέαρχος Γώττας κάτω από δύσκολες συνθήκες εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Φεστιβάλ Ολύμπου, μια επιλογή που συνέβαλε στην ανάδειξη του ιστορικού Δίου και της Πιερίας γενικότερα στο διεθνές πολιτισμικό περιβάλλον.
  Ήταν μπροστάρης και πρωτοπόρος. Άνοιξε πολιτιστικούς και πνευματικούς δρόμους για την κοινωνία μας. Το έργο του, το έργο της Εστίας Πιερίδων Μουσών, αναγνωρίσθηκε από το μεγαλύτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, την Ακαδημία Αθηνών.
  Ο Κλέαρχος ετύγχανε και απολάμβανε του σεβασμού και της αποδοχής από όλους. Μας ανέθρεψε με τις βαθυστόχαστες γνώσεις, τις αστείρευτες εμπειρίες και τον  πλούτο της διορατικότητα του. Η διαρκής στήριξη στο έργο της Εταιρείας Πιερικών Μελετών, την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ, αποτέλεσαν την κατευθυντήρια αναφορά όσων από εμάς συνέχισαν τα οράματα και τα έργα του.
  Του οφείλουμε πολλά. Πρόσφερε το ξόδι του, το είναι του, για να καυχάται και να καμαρώνει ο τόπος μας για την άριστη πνευματική του ταυτότητα που αντιγράφει το χτες, βαδίζει στο σήμερα και αναζητεί τον μελλοντικό του ορίζοντα.
  Ο κόσμος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης σύσσωμος αποχαιρετά τον μεγάλο Κλέαρχο Γώττα δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει του απαράμιλλο έργο του. Θα μείνει ζωντανός στη μνήμη μας, γιατί όπως ορθά αναφέρει ο στοχαστής «οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνον όταν λησμονούνται».
  Καλό ταξίδι πρόεδρέ μας στις αιώνιες μονές.