Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Η πολιτική της Ε.Ε., το κοινό σπίτι της αστικής τάξης, των  επιχειρηματικών ομίλων  και των αστικών κομμάτων, έβγαλαν στο δρόμο τους  εργάτες, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους  νέους και τις νέες. Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τη στρατηγική  του  κεφαλαίου για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός  την κρίση του, και να επανέλθουν σε τροχιά  κερδοφορίας  τα μονοπώλια, επιτίθεται με λύσσα στο λαό. Η επίθεση που ξεκίνησε στην εργατική τάξη, στους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά δικαιώματα κ.α., συνεχίζεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας με αμείωτη ένταση. 


Η αγωνιζόμενη  φτωχή αγροτιά είναι ξανά στο  δρόμο, στα μπλόκα του αγώνα  γιατί συνεχίζεται η ολομέτωπη επίθεση που  ξεκίνησε με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ .Τη σκυτάλη για το ξεκλήρισμα των αγροτών την πήρε τώρα η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αύξηση της φοροληστείας στο εισόδημα από το 13% θα φτάσει το 26% , η αύξηση  των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ  σε  όσους αγρότες έχουν  εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ ξεκινά από 5.400 ευρώ το 2016 για να φτάσει το 2019  8.288 ευρώ. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%  για τα αγροτικά εφόδια, κ.α., οδηγούν  τη φτωχή και μεσαία  αγροτιά  στον αφανισμό. Αυτή η πολιτική δεν είναι  λάθος όπως την παρουσιάζουν διάφορα παπαγαλάκια. Είναι πολιτική  που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και σκοπό  έχει το   ξεκλήρισμα της φτωχής  και  μεσαίας  αγροτιάς, για να  κυριαρχήσουν  οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στην αγροτική οικονομία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους  αγρότες και το λαό. Εγκατάλειψη της γης από τους αγρότες  για να γίνουν φθηνό εργατικό δυναμικό, αύξηση  της ανεργίας, κακής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, ανεξέλικτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, υποβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και  φυσικά συρρίκνωση  του βιομηχανικού κλάδου μεταποίησης.
Αυτή η πολιτική δεν μπορεί  να διορθωθεί αντικειμενικά, πάρα μόνο  πρέπει  να ανατραπεί! Να γιατί σήμερα η εργατοαργοτική συμμαχία  είναι αναγκαία! Οι Εργάτες, οι Αγρότες, οι Αυτοαπασχολούμενοι, οι Μικρομεσαίοι, οι Γυναίκες, οι Νέοι  είναι ανάγκη να πορευτούν σε ένα κοινωνικό μέτωπο πάλης ενάντια στην  Ε.Ε., τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν για να ανατρέψουμε  αυτή την πολιτική. Άλλος  δρόμος  δεν υπάρχει! Το ΠΑΜΕ  χαιρετίζει τους αγρότες των μπλόκων της Πιερίας και θα  είμαστε  δίπλα τους! Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας  να πορευτούμε μαζί ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που τους   οδηγεί σε αφανισμό.
 Το Σάββατο στις 6μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης καλούμε τους αγωνιζόμενους αγρότες να διαδηλώσουμε μαζί, ενώνοντας τη φωνή μας ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει. 
Γραφείο τύπου  του Π.Α.ΜΕ.