Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας: Ντροπή και όνειδος η παράδοση της μνήμης των 43 εκτελεσμένων στην χρυσή αυγή Εισερχόμενα x

Πρόκληση απέναντι σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη και κυρίως ευθεία προσβολή στη μνήμη των 43 εκτελεσμένων η παρουσία αντιπροσωπείας της νεοναζιστκής συμμορίας της χρυσής αυγής και η κατάθεση στεφάνου από βουλευτή της, στο μνημείο του Σταθμού Κατερίνης.
Με απόλυτη ευθύνη του δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη, η τελετή μνήμης του εκτελεσμένου Δημάρχου Κατερίνης Ξανθόπουλου και των υπολοίπων 42 πατριωτών μετατράπηκε σε σόου εξαγνισμού των υμνητών των ναζί, δολοφόνων των 43, της χρυσής αυγής. Χρόνια τώρα ο συγκεκριμένος δήμαρχος προσκαλεί ελέω πρωτοκόλλου τους νεοφασίστες στην επέτειο μνήμης παρά τις έντονες αντιδράσεις.


Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί ετέροι, ΑΝΕΛ, νομιμοποιούσαν με την παρουσία τους το χρυσαυγίτικο σόου και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν στεφάνι σαν τον κλέφτη μόνοι τους αδύναμοι έστω και θεσμικά να αποτρέψουν την τροπή αυτή. Η ιστορική μνήμη είναι βαθειά χαραγμένη στο λαό μας, που θρήνησε εκατομμύρια ανθρώπους στη μάχη απέναντι στη ναζιστική κατοχή και το φασισμό. Ουδείς δικαιούται να αμαυρώνει την μνήμη του ηρωϊκού αγώνα των Ελλήνων. Ο λαός μας θα συνεχίσει να εμπνέεται από την αυταπάρνηση και την γενναιότητα των προγόνων μας και θα θάψει βαθειά στο σκοτάδι την ιδεολογία του μίσους που τρέφει την χρυσή αυγή και το νεοναζισμό.

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας θα τιμήσει τους εκτελεσμένους πατριώτες συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ την ερχόμενη Κυριακή 18/02 στις 11.30 στον χώρο του μνημείου.