Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Πιερίας της Κ.Ν.Ε


Όλοι στην πραγματική εκδήλωση τιμής των 43ων εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τους ναζί κατακτητές. Κυριακή 28 Φλεβάρη, ώρα 11:30π.μ.
Το Τομεακό Συμβούλιο Πιερίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ), καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του δήμου Κατερίνης για την ύβρη την οποία διέπραξε σε βάρος των 43ων εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τους ναζί κατακτητές.
Συγκεκριμένα στις 21/2/2016 ο δήμος Κατερίνης διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία προσκάλεσε και επέτρεψε να καταθέσει στεφάνι το ναζιστικό μόρφωμα «χρυσή αυγή». Έδωσε επι της ουσίας βήμα και χώρο να σταθούν, οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι αυτών που εκτέλεσαν τους 43 συμπατριώτες μας.


 Έδωσε βήμα σε αυτούς που αποκαλούν τα τάγματα ασφαλείας (ο λαός μας του ονόμασε γερμανοτσολιάδες) εθνικούς ήρωες, έδωσε βήμα σε αυτούς που εκφράζουν τη γνώμη ότι ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμα από την ιστορία, έδωσε βήμα σε αυτούς που φωτογραφίζονται καμαρωτοί μπροστά από τη σημαία του Γ΄ Ράιχ και που χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο με αυτούς, έδωσε βήμα σε αυτούς που καμαρώνουν για τα εγκλήματα που πραγματοποίησαν τα SS στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Αν δεν είναι ύβρη το γεγονός ότι ο δήμος Κατερίνης προσκάλεσε και επέτρεψε να καταθέσει στεφάνι η «χρυσή αυγή», που δια στόματος Μηχαλολιάκου στα 1987 αποκαλεί τον Χίτλερ μεγάλο αρχηγό, τότε τι είναι ύβρης για τους 43 εκτελεσμένους.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νομού μας, τους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και ανέργους να γυρίσουν την πλάτη και να απομονώσουν τους ναζιστές και όλους όσους τους ανέχονται και τους δίνουν βήμα και τόπο για να σταθούν.
Το αίμα, οι βιασμοί, οι δολοφονίες, οι ομαδικές εκτελέσεις και οι κτηνωδίες, είναι η μόνη σχέση που μπορεί να έχει ο ναζισμός με την πατρίδα μας και με όλη την ανθρωπότητα. Αυτή είναι η κτηνωδία που εκπροσωπεί ο ναζισμός. Τότε, σήμερα και πάντα. Αυτές είναι οι καταβολές των νεοναζιστικών αποβρασμάτων που μαγαρίζουν τον τόπο, γύρνα τους την πλάτη και πάρε μέρος στην πραγματική εκδήλωση τιμής των 43ων εκτελεσμένων, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 
Το πιο κάτω ποίημα γράφτηκε από τον Γιάννη Ρίτσο για το ολοκαύτωμα του Δίστομου από τους ναζιστές, εμείς το αφιερώνουμε στους εκτελεσμένους του Σ. Σταθμού Κατερίνης με αφορμή τη συμπλήρωση 73ων χρόνων  από την εκτέλεσή τους, από τους Γερμανούς ναζί.

«Εδώ 'ναι το πικρό το χώμα του Διστόμου.
Ω, εσύ διαβάτη, όπου πατήσεις να προσέχεις -
εδώ πονά η σιωπή, πονάει κι η πέτρα κάθε δρόμου
κι απ' τη θυσία κι απ' τη σκληρότητα του ανθρώπου.
Εδώ μια στήλη απλή, μαρμάρινη, όλη κι όλη
με ονόματα σεμνά, κι η Δόξα τα ανεβαίνει
λυγμό - λυγμό, σκαλί - σκαλί, μεγίστη σκάλα».
*

Γιάννης Ρίτσος - Επίγραμμα για το Δίστομο