Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τι δήλωσε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ. Νίκος Χουντής στις ερωτήσεις της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ», κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας.


Διαβάστε τι δήλωσε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ. Νίκος Χουντής στις ερωτήσεις της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για το ΝΑΤΟ και την εξωτερική πολιτική της χώρας μας:


Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα εσωτερικά της χώρας.

Ανησυχούμε πολύ σοβαρά. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η εξέλιξη.
Η στρατικοποίηση του προσφυγικού-μεταστατικού μας βρίσκει αντίθετους.
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, εκτός του είναι ένας στρατιωτικός μηχανισμός, παράλληλα με τους Τούρκους που αμφισβητούν τα σύνορα μας και την εθνική μας κυριαρχία είναι ότι το χειρότερο.
Μάλιστα η ανακοίνωση του υπουργού εθνικής αμύνης την μέρα που θρηνούμε την απώλεια τριών παιδιών μας, και με τους Τούρκους να εκδίδουν μια απαράδεκτη ΝΟΤΑΜ έχει έναν ιδιαίτερα αρνητικό συμβολισμό.
Από την στιγμή που καλούμε το ΝΑΤΟ εδώ, το ανησυχητικό είναι ότι εμπλεκόμαστε εξ αντικειμένου και στο θέμα της Συρίας.
Ποιος αποκλείει επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές ενέργειες των ξένων δυνάμεων στην υπόθεση της Συρίας και της Μέσης Ανατολής.
Κινδυνεύουμε να εμπλακούμε στην Συριακή κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Μπορεί να μετατραπεί η χώρα μας σε μια αφετηρία επιδρομών του ΝΑΤΟ στην Συρία και την Μέση Ανατολή.
Ακόμα και η δεξιές δυνάμεις στην χώρα μας λένε όχι στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ, όλοι εκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Τυπικά υπάρχει υπουργείο εξωτερικών, αλλά εξωτερική πολιτική σημαίνει να έχεις το περιθώριο να ασκήσεις ή να υπερασπιστείς την εθνική κυριαρχία, κάτι που δεν γίνεται.
Η χώρα μας στερείται της εθνική της κυριαρχίας και είναι και ομολογημένο και διαπιστωμένο από τους εμπλεκόμενους που μας έβαλαν στα μνημόνια.
Το μνημόνιο είναι ουσιαστικά επιβολή πολιτικών, άρα άρνηση της λαϊκής σου κυριαρχίας, το τι θα πει ο κόσμος είναι ένα, αλλά εσύ θα κάνεις αυτό που θα σου πούμε.
Άρα άρση της δυνατότητας σου να είσαι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.