Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια της πόλης μας έκανε το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας υποχρέωσε   τη ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε μια λαϊκή οικογένεια που το συνεργείο της είχε κόψε νωρίς το πρωί, αγνοώντας τις εκκλήσεις της εργαζόμενης. Η Λαϊκή Επιτροπή πριν λίγες μέρες έκανε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας,  προειδοποιώντας τον κύριο Πάσχο, διευθυντή της ΔΕΗ, υποβάλλοντας και σχετικό υπόμνημα, με μια από σειρά αιτήματα, να μη βάλει σε εφαρμογή τις 1000 και πλέον  αποφάσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες, αλλά δεν εισακουστήκαμε.


Η οικογένεια της οποίας έκοψαν το ρεύμα είναι μονογονεϊκή, πενταμελής, με δύο ανήλικους μαθητές, μια κόρη μετανάστρια και έναν που υπηρετεί την πατρίδα. Η εργαζόμενη μητέρα δουλεύει ως καθαρίστρια με τις περίφημες εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, «υπεργολαβία», σε σχολείο με 400 ευρώ το μήνα. Ο δήμος Κατερίνης της οφείλει, όπως και στις άλλες εργαζόμενες, τα δεδουλευμένα από το Νοέμβριο μέχρι και σήμερα.
Οι πολιτικές  αυτές  είναι που  οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, που δε  μπορεί  να καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του, για να αυγαταίνουν τα κέρδη της ΔΕΗ. Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης δεν πρόκειται να ανεχτεί την πολιτική της κυβέρνησης  και της ΔΕΗ, που  προσβάλει βάναυσα  τους εργαζόμενους οι οποίοι παράγουν τον πλούτο. Θα απαντούμε κάθε φορά  δυναμικά, αποφασιστικά,  για να μην περάσει αυτή η αθλιότητα.
Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το Κεφάλαιο ή με τους Εργάτες.
Καλούμε τα λαϊκά νοικοκυριά  που τους  έχουν κόψει το ρεύμα ή που απειλούνται  με διακοπή, να  συσπειρωθούν στη Λαϊκή Επιτροπή ώστε οργανωμένα, ενωτικά να τους κόψουμε το βήχα.
Η ενεργεία δεν είναι εμπόρευμα! Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που τους έχουν φέρει. Η ευθύνη  βαραίνει αποκλειστικά εκείνους που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές. Η ευθύνη βαραίνει τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και  τη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που  οδήγησαν και οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη χρεοκοπία  για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 
Η ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΑΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΑΖΙΚΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.  

Γραφείο τύπου  Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης.